Až nastoupí ČSSD, zruší druhý pilíř, ujišťoval v ČT Mládek

21.11.2012 21:48

Podle stínového ministra financí Jana Mládka ČSSD neříká jen plané sliby. Pokud by skutečně sestavovala novou vládu, dostála bych svých tvrzení. Například by zrušila druhý důchodový pilíř.

Až nastoupí ČSSD, zruší druhý pilíř, ujišťoval v ČT Mládek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jan Mládek, stínový ministr za ČSSD

ČSSD má několik plánů, které by prosazovala, kdyby měla sestavovat novou vládu. „Pro jakoukoliv novou vládu bude výzvou tu korupci omezit,“ uvedl v Hyde Parku na ČT Jan Mládek k jednomu z bodů. Ten se týká zvýšení transparentnosti, kterého by strana chtěla dosáhnout pomocí úplného zrušení anonymních akcií.

Dále ČSSD prosazuje dvě sazby daně ze mzdy a zrušení superhrubé mzdy. Rušení by se týkalo i druhého pilíře penzijní reformy. „Okamžitě přestanou chodit peníze z prvního pilíře do druhého. A pak se najde nějaká metoda, aby se ty peníze přesunuly do pilíře třetího,“ popisoval Mládek. Ve výsledku by prý tak jako tak ale lidé o část peněz přišli (ne vyloženě o své, nýbrž o peníze z úroků). „Bude to v podstatě, jako bychom jim to sebrali,“ dodal Mládek.

„Desítky miliard by se ušetřily po zákrocích ČSSD,“ sliboval. „Tato vláda vytváří skrytý dluh tím, že nečerpá z evropských dotací,“ dodal.

Sliby sociálních demokratů prý nejsou jen tak „do větru“, kdy je změní, jak nastoupí do vlády. „My nebudeme muset sehrávat žádné stranické divadlo, protože už dneska je jasné, že to není v pořádku,“ míní stínový ministr financí. „Naše sliby jsou velmi reálné. A jak ta situace vypadá, víme my i diváci,“ dodal.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…