Až vám vypnou elektriku… Jaromír Soukup se vysmál mládeži

11.03.2019 11:40

O víkendu Jaromír Soukup lehce zvolnil a zaměřil se pro změnu na stav české armády. Tepal ministra Metnara za to, že českých tanků je nejenom málo, ale jsou i zastaralé. A že na modernizaci nemáme? Československo před válkou prý vydávalo na zbrojení 12 až 16 %. A opřel se i do komunálních politiků. Šlo o dotace.

Až vám vypnou elektriku… Jaromír Soukup se vysmál mládeži
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Jaromír Soukup v pořadu Moje Zprávy

Soukup začal nářky nad českou armádou. Když jsme vstupovali do NATO, tak jsme slíbili dávat na armádu 2 % HDP, nicméně současná figura se pohybuje někde okolo jednoho procenta. Jaromír Soukup to srovnal s předválečným Československem, kde výdaje na obranu činily prý 12 % až 16 %, což použil jako argument pro ty, kteří tvrdí, že na to nejsou prostředky.

Anketa

Je Jaroslav Faltýnek důvěryhodný?

58%
42%
hlasovalo: 14043 lidí

„Nevím, jestli to ministr vůbec ví, nebo jestli před tím zavírá oči, ale stav českého tankového vojska je tristní.“ Za socialismu jsme měli podle Soukupových informací tanků 4 a půl tisíce, dnes jen pár desítek, navíc nemoderních. Modernizace se prý pořád odsouvá a zatímco Poláci a Maďaři nakupují, u nás se přemýšlí, zda je vůbec potřebujeme. „Pane ministře, pane Metnare, potřebujeme. Každý malý kluk přece ví, že tank je nenahraditelný,“ radil Soukup ministrovi.

Když už byl Soukup u nedostatků, připomenul i nedostatek zedníků a jiných řemeslníků, na které se čeká stále déle a déle. I kurzy nábytkářství, stavařství a sádrokartonářství jsou beznadějně vyprodané. Situace není jiná ani v sousedním Německu. „Hlavně že ty mladý dneska vědí, jak správně surfovat po internetu. Ale co budou dělat, až jim vypadne elektrika, to opravdu nevim,“ okomentoval to moderátor.

Dále Soukup informoval, jak v několika malých městech se úředníci nachytali na magické slovo dotace a začali vymýšlet projekty na instalaci wifi hotspotů na zastávkách a v okolí laviček. „Což jde mimochodem proti politice ministryně Novákové,“ kopl si Soukup. Dotace měla činit 15 tisíc eur, tedy asi 384 tisíc korun. Jenže dotyční prý potom zjistili, že dotace na projekty nestačí a museli by sáhnout do obecní kasy, což se jim nechce, takže z projektů zase houfně couvají. „Podmínky a detaily dotace jsme začali studovat až později,“ citoval moderátor starostu Kostelní Lhoty na Nymbursku. „Zaslechli slovo dotace a hned to podškrábli, aniž by znali podmínky,“ ohodnotil hospodárnost komunálních politiků.

Celý pořad ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…