Babák vysvětloval svůj výrok o Židech. Lepší než Kalousek by prý byl i jezevčík

14.07.2013 17:22

Poslanec VV Michal Babák použil v nedělních Otázkách Václava Moravce zvláštní srovnání. Prohlásil, že pro státní kasu je i Žid lepší než Miroslav Kalousek. Za tento výraz schytal už kritiku na sociálních sítích, kde se k němu i vyjádřil.

Babák vysvětloval svůj výrok o Židech. Lepší než Kalousek by prý byl i jezevčík
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Babák

Poslanec VV Michal Babák u Václava Moravce nejprve vysvětloval, že by Jan Fischer měl vysvětlit své dary na prezidentském účtu. Pak ho však „zvláštně“ podpořil, když hovořil o Ministerstvu financí a Miroslavu Kalouskovi.

„Žádný Žid nemůže být pro Ministerstvo financí horší než pan Kalousek,“ prohlásil Babák a ihned ujišťoval, že tuto poznámku nechápe rasisticky. Podobně si pak počínal i na svém profilu na Facebooku.

„Na svém výroku trvám a nevidím na něm nic rasistického. Slovo Žid není urážka, já sám mám židovské kořeny. Zamyslet nad sebou by se měli spíš ti, kteří toto slovo automaticky za urážku považují. Já jsem pouze vyzvedl obecně známou vlastnost, a totiž umění velmi dobře zacházet s penězi, která je Židům historicky vlastní, což koneckonců známe i z anekdot - stejně tak jsem mohl říct Polák nebo jezevčík,“ tvrdí Babák.

„Můj výrok byl navíc jednoznačně mířen proti Miroslavu Kalouskovi a jeho vedení Ministerstva financí. A pokud si přestaneme dělat srandu, třeba i ze sebe, tak je mi z toho smutno,“ uzavírá své vysvětlení poslanec. I přesto ho pod tímto textem několik uživatelů nadále kritizuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…