Babák z VV se neomluvil, Vítkovice na něm chtějí vysoudit 60 milionů

09.05.2013 17:48

Poslanci Věcí veřejných Michalu Babákovi hrozí soud se společnostmi Vítkovice a Vítkovice IT Solutions. Ty od něj požadují omluvu za slova v nedělní Partii na FTV Prima, za poškození dobré pověsti chtějí 60 milionů korun.

Babák z VV se neomluvil, Vítkovice na něm chtějí vysoudit 60 milionů
Foto: VV
Popisek: Poslanec Michal Babák

Michal Babák v Partii na FTV Prima označil obě firmy, které patří do skupiny Vítkovice Machinery Group, za viníky projektu sKarta. Obě strojírenské společnosti ovládá Jan Světlík.

Babák dále uvedl, že v projektu šlo o přípravu „jedné z největších krádeží“, a doplnil, že „všechno to spadá pod finanční skupinu, která je ovládaná společností Vítkovice“.

Podle vedení Vítkovic ale poslanec VV lže a akorát svými výroky poškozuje jména obou firem. Vedení vyzvalo také Babáka k omluvě, ke které mělo dojít nejpozději do čtvrtečního poledne. „Nic neudělal, nebere telefony. Obě společnosti proto podají žalobu na ochranu dobré pověsti právnické osoby,“ uvedl hodinu po vypršení termínu generální ředitel Vítkovice Machinery Group Světlík.

Za Babákovy výroky požaduje společnost Vítkovice odškodné 50 milionů korun a dalších 10 milionů chce jako přiměřené zadostiučinění Vítkovice IT Solutions.

Babák si zatím za svými výroky stojí. „Stojím si za svými slovy, že sKarta je podvod na lidech, navíc na těch nejslabších. Byla velmi rafinovaně a od počátku vymyšlena jako tunel na veřejné peníze. Jsem o tom pevně přesvědčen a nehodlám na tom nic měnit. Tuto moji zkušenost potvrdí každý držitel sKarty. A není náhodou, že IT zakázky na Ministerstvu práce a sociálních věcí řeší policie,“ napsal deníku Právo.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…