Babiš: 20 tisíc migrantů měsíčně pochytá Maďarsko. Letím tam a vezu pomoc

22.09.2021 11:51

Dvacet tisíc nelegálních migrantů zadrží Maďaři každý měsíc, řekl premiér Andrej Babiš novinářům před odletem do Maďarska. Tam se podívá právě na hranici, kde migranty zachytávají. Nepřijíždí s prázdnou: Veze dva vyhřívané a několik dalších stanů.

Babiš: 20 tisíc migrantů měsíčně pochytá Maďarsko. Letím tam a vezu pomoc
Foto: Radim Panenka
Popisek: Andrej Babiš se vítá s Viktorem Orbánem

Premiér Andrej Babiš míří do Maďarska. Během středečního odpoledne si prohlédne ochranný plot na maďarsko-srbské hranici. Před odletem zdůraznil, že nelegální migrace je stále aktuální problém, protože Maďaři každý měsíc zadrží téměř 20 tisíc ilegálních migrantů.

Anketa

Jsou čeští Romové utlačováni?

11%
79%
hlasovalo: 49609 lidí
 
Cesta předsedy vlády do Maďarska bude nejen o prohlídce zabezpečení státních hranic před nelegální migrací, ale též o řešení demografické krize v Evropě. Ve čtvrtek Andrej Babiš vystoupí s projevem na 4. Demografickém summitu, který je především o podpoře porodnosti a mladých rodin. Kromě Babiše a Orbána na summitu vystoupí i bývalý americký viceprezident Mike Pence, ale také srbský prezident nebo polský a slovinský premiér.
 
Co se týče migrace, podle Babiše je evidentní, že nelegální migrace je stále aktuální problém a Maďarsko je toho důkazem. „Na hranicích Maďarska tamní bezpečnostní složky každý den zadrží 500 - 700 ilegálních migrantů. Je třeba se tomu bránit, protože s migranty přichází i teroristé a pašeráci na převádění migrantů vydělávají miliardy eur,” konstatoval Babiš.
 
Český premiér též před odletem prozradil, že veze maďarské armádě dar v podobě dvou vytápěných stanů a několik dalších vojenských stanů. Podle Babiše cítí Česká republika povinnost Maďarsku pomoci. Připomněl, že nám Orbánova vláda posílala vakcíny v době, kdy jich Česku hodně chybělo.
 
Po přistání na základně Kecskemét se Babiš a jeho manželka Monika přivítali s Orbánem, který je očekával.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…