Babiš: My jsme nejsilnější strana. Podvod na voličích!

09.10.2021 19:51

Premiér Andrej Babiš poděkoval voličům a pogratuloval koalici SPOLU k vítězství. „Uvidíme, jak se pan prezident rozhodne. Bylo mi řečeno, že ty rozhovory začnou až ve středu. Jestli mě pověří, nebo nepověří, nebo jak to bude, to se samozřejmě dozvíme,“ dodal Babiš.

Babiš: My jsme nejsilnější strana. Podvod na voličích!
Foto: Repro ČT
Popisek: Andrej Babiš (ANO) s manželkou Monikou

„Chtěl bych v první řadě poděkovat našim voličům. Ten náš výsledek je skvělý, sami jsme jej nečekali. V červnu jsme měli méně. Strašně moc děkuji všem našim voličům. Myslím si, že jsme je nezklamali naším působením ve vládě. Děkuji všem našim lídrům, všem organizacím, všem členům. Hlavně děkuji mé paní a mojí rodině. Pro mě a moji rodinu to není jednoduchá záležitost. Proti nám stálo pět stran. Měly jediný program: odstranit Babiše,“ sdělil Babiš. 

„Různé kauzy, vymyšlené, samozřejmě opakovaně zdůrazňovaly hlavně pandemii, pak byl střet zájmů, který neexistuje, Bečva, teď Francie, mého syna do toho zatáhli. Na začátku byl pan Rychetský a určité záležitosti,“ dodal Babiš, že s tímto výsledkem nepočítal, ale nepočítal ani s tím, že prohraje. „Chtěl bych pogratulovat panu Fialovi. Byla to mobilizace voličů,“ sdělil Babiš. „Z hlediska mandátů máme asi stejně,“ dodal Babiš. 

„Panu předsedovi vyšel ten riskantní projekt, kde kdyby ho neudělal, tak by topka byla na hraně. Myslím, že jsou tím sami překvapeni. Tak to je, takový je život. Akceptujeme to,“ zopakoval Babiš znovu, že dokázal vytáhnout výsledek až k současným procentům. 

„Uvidíme, jak se pan prezident rozhodne. Bylo mi řečeno, že ty rozhovory začnou až ve středu. Jestli mě pověří, nebo nepověří, nebo jak to bude, to se samozřejmě dozvíme,“ dodal Babiš. Zítřejší schůzka s prezidentem podle jeho slov byla plánovaná, nejde o povolební vyjednávání.

„Hnutí ANO není produkt na jedno použití. Vyhráli jsme asi sedmero voleb, teď jsme je těsně prohráli. Proti nám stálo pět stran. Kdyby si to s námi rozdaly samostatně, tak bychom s přehledem vyhráli,“ zmínil Babiš. 

Podle jeho slov je nyní nutné pracovat dál. „Uvidíme, jestli příští vláda bude úspěšnější než ta naše. Nemáme se za co stydět,“ sdělil Babiš. „Přeji naší zemi, aby prosperovala, a pokud budu na nějaké pozici, udělám pro to maximum,“ zakončil hlavní slovo Babiš.

Následně se pak ještě vyjádřil ke koalicím a k tomu, že těžko říct, koho prezident pověří sestavením vlády. Zeman se totiž nechal v minulosti slyšet, že pověří šéfa nejsilnější strany. „My jsme nejsilnější politická strana, máme nejvíc mandátů,“ poznamenal Babiš, že koalice jsou podvodem na voličích. „Druhá ODS má 34 mandátů,“ poznamenal Babiš, že v případě, že jej prezident skutečně pověří, bude vyjednávat o sestavení vlády. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…