Babiš a Hrad přejí Orbánovi! To musíte číst, to musíte vidět

09.04.2018 10:51

Maďarský premiér Viktor Orbán dosáhl dalšího velkého vítězství a dál povede Maďarsko jako premiér jednobarevné vlády své strany Fidesz. K Vítězství mi pogratulovali český premiér v demisi Andrej Babiše (ANO) a hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Podle Ovčáčka je Orbánovo vítězství dobrou zprávou pro EU.

Babiš a Hrad přejí Orbánovi! To musíte číst, to musíte vidět
Foto: Presalocala.com
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) gratuloval maďarskému premiérovi Viktoru Orbánovi k vítězství jeho strany Fidesz v nedělních parlamentních volbách. Chce s ním dál spolupracovat na evropské úrovni i v rámci Visegradské skupiny, kterou tvoří vedle Česka a Maďarska také Slovensko a Polsko. Fidesz získal ve volbách ústavní většinu v parlamentu.

Babiš označil Orbánovo vítězství za přesvědčivé. „Těším se na další spolupráci s budoucí novou vládou ve Visegradské skupině, v rámci EU i na bilaterální úrovni,“ napsal na Twitteru. Na sociální síti ke gratulaci v češtině připojil i maďarské blahopřání, napsala ČTK.

Přidal se i hradní mluvčí Jiří Ovčáček, podle kterého je Orbánovo vítězství vítanou porážkou politiky odtržené od lidí a nenávistných médií.  „Velká gratulace Viktoru Orbánovi k vítězství! Skvělá zpráva pro Maďarsko i EU. Je to další porážka odlidštěné politiky a nenávistných médií,“ napsal doslova Ovčáček.

Vítězství Orbána se očekávalo, otázkou bylo, zda dosáhne v parlamentu na dvoutřetinovou ústavní většinu. Po sečtení 98,5 procenta hlasů má Fidesz 133 křesel ze 199, což je těsně nad hranicí ústavní většiny. Na druhém místě skončilo ve volbách radikální nacionalistické Hnutí za lepší Maďarsko (Jobbik), třetí je koalice vedená socialisty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…