Babiš, covid a plné hřbitovy. „Krysy v koutě,“ zaznělo z Rady ČT o včerejšku

13.10.2020 14:54

Radní České televize Zdeněk Šarapatka se na svém facebookovém profilu vyjádřil ke včerejší vládní tiskové konferenci, na které byla oznámena nejnovější zpřísněná bezpečnostní opatření kvůli pandemii koronaviru. Šarapatka se domnívá, že kvůli zduřelému egu státníků půjdou mrtví do tisíců. A nejen to.

Babiš, covid a plné hřbitovy. „Krysy v koutě,“ zaznělo z Rady ČT o včerejšku
Foto: Facebook.com
Popisek: Zdeněk Šarapatka s generálním ředitelem ČT Petrem Dvořákem

"Sečteno a podtrženo: kvůli osobním ambicím, politické rivalitě, populistické, primitivní improvizaci a zduřelému egu těchhle 'státníků' půjdou mrtví do tisíců. A zničené osudy do statisíců. Pohřbili živnosti a firmy, zabili kulturu. A bezradně hledí za nekonečným pohřebním průvodem, který zavinili. Celé měsíce si přitom honili trika, koupali se v moři, počítali čínské prachy a naparovali se nad sousedy. Za jejich plné hřbitovy. Teď tu stojí před novináři a čiší z nich panika, alibismus, vzájemná nenávist a společný strach z hněvu lidí. Nestojí tu jako tým, ale každý sám za sebe," poznamenává k tiskové konferenci Šarapatka.

Anketa

Akceptujete nově vyhlášená vládní opatření?

80%
20%
hlasovalo: 24784 lidí

"A zase plynou fráze: uvidíme, vyzýváme, musíme, zvítězíme, máme čisté svědomí. Krysy v koutě. Hrůza z lidu jim motá jazyk: prý 'zemřelo tisíce mrtvých', perlí už zas blbosti jako na Červeném Hrádku. Jejich režim totiž poprvé stojí na hliněných nohou: mizerná konstrukce se pomalu hroutí a podpůrné lánské lešení zrezivělo. Rozpadá se. Hnije. Vypadly z něj spojky. Už jen otravně vrže a je k ničemu. Patří leda do šrotovny. Všimli jste si? Ještě včera dusili pohledem náš dech. Hodnotili naše sny a přání. A známkovali. Za loajalitu pětilitr, za neposlušnost urážky a finančáky. Teď tu stojí a mluví ustrašené fráze. Konkrétní restrikce nechají na lampasáka," dodává Šarapatka.

"Hledí na tu spoušť, jako by nebyla jejich. A pak jdou - za dveřmi s ochrankami - spát ke svým zlatokopkám... zatímco sedřené, deprimované a vyhořelé sestry a zřízenci v zavirovaných špitálech povinně, na tajňačku, omývají naše mrtvé... dezinfekcí. Vážně. Pesterilem. Jako špinavou podlahu. Takhle nějak prý jinde začínají revoluce. Nedivím se..." uzavřel.

Vláda na včerejší tiskové konferenci oznámila přesnou podobu nových opatření proti šíření koronaviru nového typu, která budou platit od středy 14. října. Rozhodla o uzavření škol, kromě mateřských, zakázala pití alkoholu na veřejných místech, omezila shromažďování nad šest osob. Od středy budou muset zavřít restaurace, bary a kluby až do 3. listopadu, kdy má skončit nouzový stav. Dále bude povinné nosit roušky na zastávkách hromadné dopravy. Opatření se podle premiéra zmírní jen v případě, že reprodukční číslo klesne na 0,8.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…