Babiš gratuloval Trumpovi. Vysmál se přitom průzkumům i umělcům, zpívajícím pro Hillary

09.11.2016 15:29

„Gratuluju Donaldu Trumpovi. Nemyslel jsem si, že vyhraje, všichni byli proti němu,“ řekl úvodem svého komentáře k prezidentským volbám v USA ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

Babiš gratuloval Trumpovi. Vysmál se přitom průzkumům i umělcům, zpívajícím pro Hillary
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Na amerických volbách se podle jeho slov ukázalo, že průzkumy veřejného mínění se opět mýlily. „Proto je i v Česku beru s velkou rezervou,“ dodal Babiš.

A zmínil se i o financování volební kampaně. „Trump dal na kampaň o půl miliardy dolarů méně než Hillary. Vystupoval proti němu mocný americký showbusiness, který masivně podporoval Hillary. Trumpova rétorika byla mnohdy přehnaná a trochu šílená, ale já doufám, že jedna věc jsou mítinky a věc druhá je být prezidentem v Bílém domě,“ uvedl Babiš. 

Američané, jak si ministr financí myslí, evidentně ocenili Trumpovy plány na zeď s Mexikem, na tvrdší migrační politiku a na snížení daní. „Asi je oslovil svým pragmatismem a jasnou řečí. Sociologové i politologové dost podcenili Američany, kteří mají už dost zavedeného systému klientelismu, ze kterého žije úzká skupina politiků a lobbistů. Že už mají dost korupce a starých pořádků. Američané si řekli volbou Trumpa o změnu,“ dodal Babiš.

Uvedl také přesvědčení, že naše vztahy se Spojenými státy zůstanou neměnné. „Pevně doufám, že bude Trump respektovat spojenectví v NATO. Evropské unii snad pomůže vyřešit problém migrace ukončením konfliktu na Blízkém východě, což jeho předchůdce Barack Obama nezvládl, aby se mohly do svých domovů vrátit miliony lidí, kteří prchají do Evropy a žijí v utečeneckých táborech,“ dodal.

A závěrem sdělil, že máme výhodu, že Trump na rozdíl od většiny Američanů dobře ví, kde leží Česká republika. „Měl českou ženu a jeho dcera je z půlky Češka. Je to pragmatik a byznysmen. Uvidíme, jak se bude chovat jako americky prezident. Už podle prvního povolebního projevu je to zatím jiný Trump, než jaký byl, když oslovoval voliče,“ uzavřel.

Celý příspěvek Andreje Babiše:

Gratuluju Donaldu Trumpovi. Nemyslel jsem si, že vyhraje, všichni byli proti němu.

Na amerických volbách se ukázalo, že průzkumy veřejného mínění se opět mýlily. Proto je i v Čechách beru s velkou rezervou.

Trump dal na kampaň o půl miliardy dolarů méně než Hillary. Vystupoval proti němu mocný americký showbusiness, který masivně podporoval Hillary. Trumpova rétorika byla mnohdy přehnaná a trochu šílená, ale já doufám, že jedna věc jsou mítinky a věc druhá je být prezidentem v Bílém domě.

Američané evidentně ocenili Trumpovy plány na zeď s Mexikem, na tvrdší migrační politiku a na snížení daní. Asi je oslovil svým pragmatismem a jasnou řečí. Sociologové i politologové dost podcenili Američany, kteří mají už dost zavedeného systému klientelismu, ze kterého žije úzká skupina politiků a lobbistů. Že už mají dost korupce a starých pořádků. Američané si řekli volbou Trumpa o změnu. Jsem přesvědčen, že naše vztahy se Spojenými státy zůstanou neměnné. Pevně doufám, že bude Trump respektovat spojenectví v NATO. Evropské unii snad pomůže vyřešit problém migrace ukončením konfliktu na Blízkém východě, což jeho předchůdce Barack Obama nezvládl, aby se mohly se do svých domovů vrátit miliony lidí, kteří prchají do Evropy a žijí v utečeneckých táborech.

My máme výhodu, ze Trump na rozdíl od většiny Američanů dobře ví, kde leží Česká republika. Měl českou ženu a jeho dcera je z půlky Češka. Je to pragmatik a byznysmen. Uvidíme, jak se bude chovat jako americky prezident. Už podle prvního povolebního projevu je to zatím jiný Trump, než jaký byl, když oslovoval voliče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…