Babiš má co vysvětlovat, píše Jiří Pospíšil. A bohužel nejen Babiš...

08.05.2017 16:27

Někdejší ministr spravedlnosti a europoslanec za TOP 09 bije na poplach – kvůli třetí nahrávce šéfa hnutí ANO Andreje Babiše (ANO) a někdejšího novináře MF Dnes Marka Přibila, kterou si Babiš před pár lety koupil. Pokud Babiš disponoval informacemi ze živého policejního spisu, mohlo dojít ke spáchání trestného činu.

Babiš má co vysvětlovat, píše Jiří Pospíšil. A bohužel nejen Babiš...
Foto: TV Prima
Popisek: Jiří Pospíšil hostem Partie na TV Prima

Světlo světa spatřila další nahrávka Andreje Babiše (ANO) a dnes již bývalého novináře  MF Dnes Marka Přibila. Babiš se na nahrávce podle všeho dostává k živému policejnímu spisu, do kterého by měli mít přístup jen policisté a státní zástupci, ale už rozhodně ne politici. Pokud se informace ze živých policejních spisů skutečně dostávají do rukou lidí, kteří by je vidět neměli, nelze vyloučit, že došlo ke spáchání trestného činu.

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) opakovaně zdůraznil, že on jako ministr ví o policejním vyšetřování jen to, co se dočte v novinách, stejně jako kterýkoli jiný občan. Tak je zákonu učiněno zadost. Totéž zdůrazňuje i exministr spravedlnosti a europoslanec za TOP 09 Jiří Pospíšil. 

„Dnes zveřejněnou třetí nahrávku hovoru Andreje Babiše s novinářem Přibilem považuji za nejzávažnější. Pokud Andrej Babiš disponoval nezákonnými informacemi z otevřeného policejního spisu, tak nejde jen o nepřijatelné praktiky, ale může jít také o trestný čin. Podezření z této poslední nahrávky by tak měl nejen vysvětlit sám Babiš, ale měla by být také důkladně vyšetřena policií,“ napsal Pospíšil v prohlášením zaslaném serveru ParlamentníListy.cz.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…