Babiš mi na koaliční radě vyhrožoval, rozpovídal se Štěch

19.05.2018 10:44

Předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD) odmítá spolupráci s hnutím ANO v budoucí vládě. Upozorňuje na to, že současný premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) může být zákeřný. „Podaná ruka u něj neplatí, řekne sorry a je to jinak,“ podotkl Štěch v rozhovoru pro server DVtv.cz.

Babiš mi na koaliční radě vyhrožoval, rozpovídal se Štěch
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Milan Štěch

„Vedení ČSSD neselhalo, současné jednání je jedna z cest. Ale podle mého názoru není optimální, což je názor i mezi jinými spolustraníky,“ sdělil Štěch úvodem. „Hnutí ANO mělo nějaký návrh koaliční smlouvy, respektive programového prohlášení vypracovaný, není to ideální dokument,“ vadí Štěchovi například to, že v prohlášení není řada věcí. „Nejsou tam upraveny exekuce, tak aby měl exekutor jenom určitý vyhraněný prostor, není tam definována pomoc zaostalým regionům. Je tam řada věcí, které jsou velmi vágně napsané,“ dodal Štěch.

  • Video najdete ZDE

Ten naléhá, aby ČSSD do vládní spolupráce nevstupovala, vedení strany však trvá na svém. O všem rozhodne referendum. On sám bude hlasovat proti vládě s hnutím ANO. „Přesvědčuji i své spolustraníky. Nebojím se své názory prezentovat, jsem o nich hluboce přesvědčen,“ poznamenal Štěch. 

Své pak řekl Štěch ke spojenectví Babiše s prezidentem Milošem Zemanem. „Nyní je dočasným spojencem. Před několika lety měl ale Zeman vůči Babišovi silné výhrady. Myslím ale, že je to účelovka, neboť Zeman potřeboval od Babiše podporu v prezidentské volbě,“ dodal Štěch s tím, že nyní je potřeba půjčku splatit.

Andreje Babiše se Štěch podle svých slov nebojí. „Nebojím se, i když vím, že je to soupeř, který možná může být i zákeřný. Já jsem sám na jednání koaliční rady zažil, že mi vyhrožoval a že to nebylo nic humorného, nebo že bych to mohl lehce přejít,“ dodal Štěch, jenž podle svých slov nepotkal v politice horšího člověka. „Někdy nasazuje roucho beránčí,“ zmínil. 

Závěrem pak pohovořil o místopředsedovi ČSSD Jaroslavu Foldynovi, s nímž se dostal do sporu kvůli jeho slovům o Nočních vlcích. „Domnívám se, že ta kolize, kterou on měl s aktivistou Martinem Uhlířem, je špatná. Razantně prezentovat neověřené názory je chyba,“ dodal také Štěch k Foldynovi. „Byl bych rád, kdyby se z toho poučil. Chybu udělá každý. Zkušený politik by si měl ale dávat pozor,“ míní Štěch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…