Babiš ml.: Zeman ke mně musí mít respekt! Budu ho žalovat

08.09.2021 8:21

Andrej Babiš mladší dnes dorazí na policii, kde promluví o kauze firmy Čapí hnízdo, o dotačním podvodu, kterého se měl podle policie dopustit jeho otec a stávající premiér Andrej Babiš starší. Babiš mladší hodlá vést právní bitvu, ve které chce očistit své jmmo. Je kvůli tomu ochoten pustit se do boje i s prezidentem Milošem Zemanem.

Babiš ml.: Zeman ke mně musí mít respekt! Budu ho žalovat
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Andrej Babiš mladší

Syn předsedy vlády Andrej Babiš mladší poprvé po letech promluví na policii ke kauze Čapí hnízdo. Kauza, ve které policie viní premiéra Babiše staršího ze spáchání dotačního podvodu, se vleče od roku 2016 a Andrej Babiš mladší v ní po jistou dobu figuroval jako spoluobviněný. Sám dnes říká, že v této kauze hrál jen roli tzv. bílého koně.

Teď se Babiš mladší chystá vystoupit jako osoba poškozená, neboť byl v roce 2017 podle svých vlastních slov zavlečen na ukrajinský poloostrov Krym, momentálně ovládaný Ruskem, právě proto aby nemohl v kauze Čapí hnízdo vypovídat.

„U výslechu 9. září budu mít k dispozici prohlášení od klinického psychologa. Je to kapacita. Nechci na něho zvyšovat tlak, takže jeho jméno nezmíním. Za pár dnů budu mít úplný psychologický posudek ohledně mého duševního a zdravotního stavu. Tento dokument pak policii hned dodám,“ řekl Seznam Zprávám Babiš mladší.

Podle svých vlastních slov už se neúčastní dalších předvolebních akcí hnutí ANO. Hodlá se soustředit na právní bitvu, ve které chce očistit své jméno. Zvažuje kvůli tomu i podání obžaloby na prezidenta Miloše Zemana, který se ve sporu Babišových postavil na stranu otce.

„Zasloužím si respekt i od prezidenta republiky. Dám pokyn právníkovi, protože zvažuji proti Miloši Zemanovi žalobu. Je to šašek, který si nemůže dovolit mluvit o mém zdravotním stavu,“ uzavřel Babišův syn.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…