Babiš po útoku v Petrohradu: Musíme mít kontrolu nad tím, koho si pouštíme do země. A chraňme prezidenta

03.04.2017 18:55

Moderátorka Zuzana Bubílková přivítala v pondělní Kauze dne Rádia Impuls ministra financí Andreje Babiše (ANO). Promluvil o bombovém útoku v Rusku a již tradičně se obul do svých oponentů, kteří se prý proti němu spojili, a on teď bojuje proti všem.

Babiš po útoku v Petrohradu: Musíme mít kontrolu nad tím, koho si pouštíme do země. A chraňme prezidenta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přednáška ministra financí Andreje Babiše na Vysoké škole ekonomické na téma Fiskální a daňová politika

V úvodu zdůraznil, že české metro je bezpečné. „My jsme v České republice a jsme nejbezpečnější země na světě. Ta tragédie, která se stala v Petrohradu, je hrozná, je to hrozné pro rodiny, ale nevíme, jestli to má souvislost s těmi demonstracemi proti Putinovi, ale to se možná dozvíme, pokud se to vyřeší. Ale my jsme bezpečná země, ale musíme mít kontrolu nad tím, koho si pouštíme do země. Já si myslím, že se nemáme čeho bát,“ shrnul Babiš.

Je také přesvědčen, že si máme chránit svého prezidenta na Hradě. „Já si myslím, že máme chránit našeho prezidenta, a to bez ohledu na to, jak se jmenuje,“ podotkl Babiš.

Pokud jde o vládu, ta je podle Babiše chráněná dost. Obavy by měl možná jen od Vltavy. „Já bych spíš měl obavy od Vltavy, o tom jsme jednou diskutovali na vládě, že máme velká okna,“ prozradil Babiš ve studiu rádia, které si před časem sám koupil.

Pár slov padlo i ke světelnému nápisu, který nedávno ozářil budovu vlády a doporučil lidem „Nebuď blbej, plať daně jako Babiš“. Co na to ministr?

„No tak já jsem rád, že mě poprvé někdo pochválil. Já jsem tady první politik od revoluce a možná i vůbec první občan, kdo tady ukázal své finance za posledních dvacet let,“ vychválil se host.

„Já jsem jako podezřelej, ale já to zásadně odmítám, je to kampaň proti mně organizovaná zejména bývalými zaměstnanci Mafry. Kdyby všichni platili daně tak jako já, tak by to bylo skvělé. Já jako ministr financí dělám zákony ve prospěch této země, ti přede mnou to nedělali a teď mě kritizují,“ udeřil Babiš.

Já jsem nešel do politiky proto, aby mě někdo zkoušel...

„Já jsem nešel do politiky proto, aby mě někdo zkoušel, jestli jsem si koupil před dvaceti lety lízátko za pět korun nebo za deset. Já se zodpovídám voličům, kteří mě volili,“ odmítl Babiš kritiku. 

Snaží se prý řešit i různé administrativní problémy spojené s EET nebo s kontrolním hlášením. „Věnuji se tomu, mluvím s lidmi. Pokud ta státní správa udělá nějakou chybu, tak se to snažím napravit, ale nemůžu být všude,“ pronesl. Jednou by se prý rád dostal k tomu, že vyplňování daňových přiznání bude občanům trvat dvě minuty.

Nakonec promluvil o přímé volbě prezidenta. V ANO podle Babiše proběhne referendum. „Ale pro nás není priorita prezident, pro nás je prioritou vyhrát volby a sestavit vládu z rozumných ministrů, kteří budou řešit problémy v jedné místnosti, a ne přes média. No, zatím to vypadá, že jsou všichni proti nám, tak uvidíme, jak to dopadne,“ uzavřel své vystoupení Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…