Babiš přežil, opozici chybělo 9 hlasů

23.11.2018 16:30

Po čtvrté hodině odpoledne se nachýlila k závěru schůze Sněmovny, na které se hlasovalo o nedůvěře vládě Andreje Babiše. Ověřovateli hlasování byl Stanislav Berkovec z ANO a poslankyně Jana Černochová. Premiér Andrej Babiš hlasování o nedůvěře přežil. Podle očekávání.

Babiš přežil, opozici chybělo 9 hlasů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jediným bodem programu mimořádné schůze sněmovny bylo vyslovení nedůvěry vládě Andreje Babiše

Po mnoha hodinách více či méně výbušných proslovů se poslanci dostali k hlasování o vyslovení nedůvěry vládě Andreje Babiše. Jako první se měl vyjádřit poslanec Pavel Juříček z hnutí ANO, ale protože se ukázalo, že byl omluven, čest vyjádřit se jako první připadla nakonec poslanci Adamu Kalousovi, taktéž z hnutí ANO. Ten se vyslovil proti vyslovení nedůvěry vládě.

Anketa

Kdyby se prokázalo, že Babiš čerpal dotaci na Čapí hnízdo neoprávněně, vadilo by vám to?

14%
86%
hlasovalo: 23719 lidí

Po něm povstal Miroslav Kalousek a pronesl zvučně a jasně „pro návrh“. Stejně tak učinil poslanec ODS Václav Klaus mladší z ODS či Jiří Kobza z SPD Tomia Okamury. Pro návrh hlasoval i Pirát Jakub Michálek nebo poslankyně ODS Miroslava Němcová.

Proti návrhu se vyslovil např. komunista Pavel Kováčik, Robert Králíček z hnutí ANO či Jaroslav Kytýr taktéž z hnutí ANO. Po bok se jim postavila i Taťána Malá z téhož hnutí nebo komunista Leo Luzar.

Na zkontrolování hlasování si ověřovatelé vzali čas 10 minut.

Celá procedura dopadla podle očekávání a Babiš si udržel důvěru Poslanecké sněmovny díky hlasům komunistů, svého hnutí ANO a díky odchodu poslanců ČSSD ze sálu.

Předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO) po skončení hlasování konstatoval, že pro vyslovení nedůvěry vládě hlasovalo 92 poslanců. Proti tomuto návrhu se postavilo 90 zákonodárců. Babiš mohl být spokojen, protože opozice nedokázala najít většinu 101 hlasů.

Zdroj: psp.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …