Babiš přitvrdil: Na Fialu nasadil toto. Velká změna

08.05.2022 19:51 | Ze sítí

Bývalý premiér a šéf největšího opozičního hnutí ANO Andrej Babiš vyostřil svou tvrdou rétoriku proti vládnímu kabinetu premiéra Petra Fialy (ODS). Po názorech lidí, stěžujících si na současnou nepříznivou situaci a tvrdících v rámci kampaně ANO z billboardů, že „za Babiše bylo líp“, expremiér oslovil i postarší generaci. Názor na současný kabinet nyní zazněl od dvaaosmdesátiletého nespokojeného občana. „Vláda Andreje Babiše myslela na důchodce a důchodci jim určitě nebyli lhostejní,“ říká senior na videu. Fialova vláda se podle něj o důchodce vůbec nestará.

Babiš přitvrdil: Na Fialu nasadil toto. Velká změna
Foto: FCB
Popisek: Andrej Babiš kritizuje Petra Fialu

Anketa

Je sněmovní opozice (ANO a SPD) dostatečně důrazná v boji s vládou?

hlasovalo: 36799 lidí
Expremiér Andrej Babiš v posledních dnech Fialovu vládu nikterak nešetří a v rámci své kampaně, využívající současnou nepříznivou situaci, občanům na sociálních sítích i z billboardů u českých silnic sděluje, že „za Babiše bylo líp“.

Babiš na billboardech a propagačních materiálech svého hnutí na internetu šíří fotografie naštvaných občanů, kteří si stěžují, že se měli za předchozí vlády lépe.

Ke kritice současného kabinetu hnutí využívá například úroveň inflace v Česku. „S těmi cenami se zbláznili,“ sděluje na jednom z billboardů muž představující se jako číšník Petr.

Svůj slogan si vysloužilo i vládní bilancování o „hodnotách“. „Kecy o hodnotách. Kašlou na nás,“ píše se na dalším z poutačů od ženy shlížející k občanům na mnoha místech Česka.

Nově expremiér přitvrdil a ve své kampani nechal promluvit též naštvané zástupce starší generace. Ve videu na sociálních sítích předsedy opozičního ANO frustraci seniorů ze současné situace přiblížil dvaaosmdesátiletý důchodce, technický poradce pro nebezpečné chemické látky a směsi z Pardubic Václav Jelínek.

Postarší muž na videu mluví o svých zdravotních těžkostech, přičemž spílá vládě, že důchodcům nepřispívá dostatek financí. „Tato vláda nepřispívá vůbec ani důchodcům, kterým kolikrát nezbude z důchodu už ani na léky, protože ty se neustále zdražují. A samozřejmě i se zdražováním energií to všechno vede k tomu, že mnohdy lidem z důchodu nezůstane mnoho a musejí kupovat jenom základní potraviny,“ přibližuje nespokojený občan špatnou situaci starší generace.

Babišova vláda se podle mínění muže o důchodce starala dobře. „Vláda Andreje Babiše myslela na důchodce a důchodci jim určitě nebyli lhostejní,“ říká s tím, že předchozí kabinet důchodcům obstarával, aby měli „aspoň normální životní úroveň zajištěnou“.

„Za Babiše bylo určitě líp,“ uzavírá naštvaný občan.

Expremiér odmítá, že by na současné nepříznivé situaci měl podíl i jeho kabinet. „Když už nevíš kudy kam, sveď to na Babiše. Tímto pravidlem se politici pětikoalice řídili v opozici (dopady pandemie, Bečva, inflace) a s železnou pravidelností ho používají i ve vládě,“ míní.

Vláda by podle něj nyní měla dočasně snížit DPH na 0 % a zrušit poplatek za obnovitelné zdroje podle návrhu jeho hnutí ANO. „Peníze stát má, za čtyři měsíce vybrala vláda meziročně na daních a odvodech 47 miliard navíc,“ padlo od expremiéra s tvrzením, že navíc kvůli inflaci vláda na DPH „vybere další desítky miliard“.

„Kdyby pan Fiala a politici pětikoalice vynakládali do efektivního vládnutí tolik energie jako na výmluvy, za co všechno může Babiš, tak by hnutí ANO nikdy nemělo šanci. Ale jak říkal Werich, hloupost se fackováním nedá vyléčit. Tak nezbývá než čekat, až zase bude líp,“ šíří expremiér na sociálních sítích.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…