Babiš se má omluvit Kalouskovi. Rozhodl tak soud

18.09.2020 14:24

Premiér Andrej Babiš (ANO) často vypráví, co všechno podle jeho názoru napáchal poslanec Miroslav Kalousek (TOP 09). Kalousek se často nenechává zahanbit a připomíná všechny Babišovy údajné přešlapy. Ale když Babiš spojil Kalouska se smrtí dalšího člověka, zašel podle předsedy poslaneckého klubu TOP 09 příliš daleko. Kalousek proto na Babiše podal žalobu. A soud už vynesl verdikt.

Babiš se má omluvit Kalouskovi. Rozhodl tak soud
Foto: Reprofoto ČT
Popisek: Miroslav Kalousek a Andrej Babiš v předvolební debatě ČT

Když předseda vlády Andrej Babiš poznamenal, že Kalousek „zabil lidi cez padáky“, zašel podle předsedy poslaneckého klubu TOP 09 příliš daleko. Kalousek proto na Babiše podal žalobu na ochranu osobnosti. Kauzou se zabýval Okresní soud v Praze.

Ani jeden z politiků k soudu nedorazil, nechali se zastupovat toliko svými právníky.

Kalouskův právní zástupce Stanislav Balík chce prý u soudu dosáhnout toho, aby bylo jednou provždy a černé na bílém zaznamenáno, že Miroslav Kalousek Ministerstvo obrany nerozkrádal a rozhodně nikoho nezabil, a to ani nepřímo tím, že by snad stál za nákupem padáků, které nemusely fungovat, jak měly, což vedlo ke smrti jednoho z vojáků.

Balík proto pro svého klienta požadoval omluvu, a to jak ústní, tak písemnou.

Podle ČTK už soud rozhodl. Premiér se dopustil osobního útoku a Kalouskovi by se měl omluvit, neboť prý opravdu zašel příliš daleko.

„Je zcela evidentní, že žalovaný (Babiš) byl ovlivněn dlouhodobou averzí vůči žalobci (Kalouskovi) a že jednoznačně sledoval cíl poškodit žalobce a vyřídit si s ním jakési osobní účty,“ konstatovala soudkyně Okresního soudu pro Prahu-západ Simona Kačerová.

Rozsudek však zatím není pravomocný.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …