Babiš se na Úřadu vlády setkal s předsedou Sněmovny reprezentantů

26.03.2018 13:40

Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) přijal dnes v poledne na Úřadu vlády předsedu americké Sněmovny reprezentantů Paula Ryana. Hovořit by spolu měli o ekonomické, obchodní a vědecké spolupráci, ale také o oslavách 100. výročí vzniku Československa, ke kterému přispěly i Spojené státy.

Babiš se na Úřadu vlády setkal s předsedou Sněmovny reprezentantů
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Andrej Babiš v pořadu Otázky Václava Moravce

Ryan do Prahy dorazil o víkendu i s rodinou, jeho návštěva Česka je soukromá. I přesto se setká s několika českými politiky. Schůzku s prezidentem Milošem Zemanem předseda Sněmovny reprezentantů v plánu nemá.

V úterý Ryan vystoupí na zvláštní schůzi Sněmovny. Ryan a předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO) by při ní měli podepsat společnou deklaraci, jež mimo jiné odkazuje na vznik samostatného Československa před 100 lety a americký podíl na něm. V Senátu se Ryan zúčastní konference s názvem Role Spojených států amerických v evropské bezpečnostní architektuře – 100 let poté.

Posledním ústavním činitelem Spojených států, který oficiálně navštívil Českou republiku, byl prezident Barack Obama v roce 2010. V Praze se tehdy konal americko-ruský summit, během něhož Obama s tehdejším ruským prezidentem Dmitrijem Medveděvem podepsali smlouvu o omezení jaderných arzenálů. Oba státníci tehdy bilaterálně jednali i s tehdejším českým prezidentem Václavem Klausem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…