Babiš si v EET našel kličku pro svůj řetězec, píše Echo. Mluvčí odkázal novináře na obchodní tajemství

18.09.2016 9:39

Vláda stanovila výjimku z EET pro stánkový prodej potravin. Restauratérům se to ani trochu nelíbilo. Server Echo24.cz upozorňuje na to, že vláda touto cestou pomohla i ministru financí Andreji Babišovi (ANO), respektive jeho podnikání.

Babiš si v EET našel kličku pro svůj řetězec, píše Echo. Mluvčí odkázal novináře na obchodní tajemství
Foto: Daniela Černá
Popisek: Vicepremiér, ministr financí Andrej Babiš

„Výjimka z EET, kterou dostali stánkoví prodejci, se týká také občerstvení párky v rohlíku, fast foodu Parky‘s. To patří prodejci masa Kostelecké uzeniny, které spadají pod holding Agrofert ministra financí Andreje Babiše (ANO),“ píše server.

Agrofert tento závěr důrazně odmítá. „Nezlobte se, pokud si myslíte, že náš koncern, který má obrat přes 200 miliard korun, považuje za nějakou výhodu či protekci to, že ve třech stáncích s párky v rohlíku nebude spadat do první fáze elektronické evidence tržeb, tak jste na velkém omylu,“ uvedl tiskový mluvčí holdingu Agrofert Karel Hanzelka. Kolik podobných prodejen Agrofert drží, je prý obchodním tajemstvím.

Celý text najdete zde.

Část podnikatelů vítala zavedení elektronické evidence tržeb, neboť věřila, že se tak narovná obchodní prostředí. Každá výjimka z EET toto narovnání oddaluje. Zvláště restauratérům se nelíbí, že na ně se EET vztahuje už od 1. prosince tohoto roku. Zatímco nejeden prodejce jídel na stánku bude této povinnosti prozatím ušetřen. Proč? Jelikož ne každý prodej jídla na stánku je stravovací služba. Tak alespoň zní zdůvodnění vlády.

„Stánky z první fáze podle ministerstva vypadly, protože se nejedná o stravovací službu, ale pouze o dodání jídla. V praxi nesmí mít takový stánek například stolky a židličky, vlastní záchod či šatnu, obsluha uvnitř nesmí umývat nádobí,“ vysvětluje server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…