Babiš, ten má dost. A Zeman? To může být zlé. Obeznámený muž sleduje a má obavy

16.03.2020 10:44

Co je s prezidentem? Tuto otázku si mimo jiné klade člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Vadim Petrov. Vadí mu totiž hradní mlčení v době pandemie koronaviru. K této otázce se vyjádřil na sociální síti i šéfredaktor Mladé fronty Dnes Jaroslav Plesl.

Babiš, ten má dost. A Zeman? To může být zlé. Obeznámený muž sleduje a má obavy
Foto: Screen: TN.cz
Popisek: Prezident Miloš Zeman v rozhovoru pro TN.cz.

„Ministr Adam Vojtěch si asi odpočinul a má víc energie. Ono taky dělat pod premiérem, který vás furt buzeruje, není žádný med. Něco o tom vím. (Pro mladší ročníky, byl jsem tiskový mluvčí VK, když byl premiérem.) Možná ho peskuje často oprávněně, ale kůň v tahu se nepřepřahá. Jen kdyby padnul...“ začal svůj facebookový příspěvek Petrov.

Anketa

Co říkáte na opatření vlády ze dne 15.3., která omezují svobodu pohybu?

hlasovalo: 23629 lidí

„AB má dost. Lidi mu vyčítají, jak mluví, ta únava musí být děsná. Jsem skoro stejně starý, já bych byl už dávno mrtvej. Proto je dobře, že se podařilo k volantu protlačit ty mladší. Hamáček, Prymula, Havlíček i Schillerová – kromě toho, že jsou místopředsedové vlády (kromě Prymuly, který je teď šéf Ústředního krizového štábu. Není to až tak velký deal, v krizovém režimu jede celá vláda, resorty, kraje, obce...), jsou ale v plné síle, mají tah na branku... Prostě je dobře, že si vedoucí autobusu občas sedne na střídačku," poznamenal dále Petrov.

Následně se zeptal, co je s prezidentem. „Jediná odpověď, která mě napadá, že je nemocný... (v lepším případě). Každopádně hradní mlčení hraničí s arogancí, neprofesionalitou... Víme, co dělá vláda, měli bychom se ptát, jestli má tato země ještě prezidenta...“ rýpl si do hlavy státu, která v poslední době neabsolvovala žádné veřejné vystoupení. Uklidňuje veřejnost prostřednictvím mluvčího Jiřího Ovčáčka.

Velmi kritický byl pak také další uživatel sociální sítě. „Prezident České republiky není jen vlastizrádce pracující pro Rusko a pro Čínu, ale také sračka, co se v době největší národní krize za generace někde schovává. Ale možná je to tak lepší, nikdo na ty jeho kecy a lži není zvědavý,“ podotkl zástupce spolku Evropské hodnoty Jakub Janda.

Naopak šéfredaktor Mladé fronty Dnes Jaroslav Plesl se Zemana zastal. „Po Zemanovi teď touží jen ti, kdo ho ani jednou nevolili, přičemž jeho voliči jsou rádi, že je s ním nakládáno jako s anglickou královnou,“ uvedl Plesl. 

„Je naprosto nehorázný, že prezident v týhle situaci neudělá ani posraný prohlášení před kamerou. Ten prezident dolních deseti tisíc, kterej jezdil mezi lid, a lid si ho proto zvolil. Lid se teď bojí a prezident na něj mrdá. Když už teda nemá žádný pořádný pravomoce, přesně k tomuhle je, jeho voliči mu věří, a on se někde schovává jak největší sráč. You had one job, Miloši. Pardon my French,“ kritizovala novinářka Markéta Lukášková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…