Babiš ve středu pustí sirény. Na počest vojáků z Afghánistánu

06.08.2018 15:27

Premiér Andrej Babiš (ANO) oznámil, že ve středu 8. srpna uctí památku tří českých vojáků, kteří zemřeli při teroristickém útoku v Afghánistánu. Na počest tří mladých mužů se rozezní sirény po celém Česku.

Babiš ve středu pustí sirény. Na počest vojáků z Afghánistánu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman jmenoval vládu Andreje Babiše. Již podruhé

V neděli brzy ráno našeho času zemřeli v Afghánistánu tři mladí, ale zkušení čeští vojáci. Šlo o rotného Martina Marcina, desátníka Kamila Beneše a desátníka Patrika Štěpánka. Většina českých politiků se shodla na tom, že jde o hrdiny, kteří bohužel položili život v boji proti terorismu.

Anketa

Považujete účast našich vojáků v Afghánistánu za smysluplnou?

7%
93%
hlasovalo: 18478 lidí

Premiér Babiš proto rozhodl, že se na počest těchto hrdinů po celém Česku rozezní sirény.

„Rozhodl jsem o celostátním symbolickém uctění památky tří vojáků zabitých v Afghánistánu, kteří položili své životy v boji proti terorismu. Symbolické uctění proběhne ve středu 8. srpna 2018, kdy se ve 12:00 po dobu 140 sekund na celém území České republiky rozezní sirény,“ napsal předseda vlády na sociální síti Facebook.

Ne všichni čeští politici to však viděli stejně. Podle komunistů zemřeli tito tři čeští vojáci v boji za zájmy kapitalistů z USA, z Velké Británie a Francie. Z hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury zaznívá, že tři čeští vojáci zemřeli zbytečně a to vinou těch českých politiků, kteří schválili účast českých vojáků na zahraničních misích, když by přitom vojáci měli raději chránit své spoluobčany doma. Tak to vidí Tomio Okamura a jeho kolegové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…