Babiš vynadal Němcům. Pak se pochválil

08.09.2020 12:51

Premiér Andrej Babiš (ANO) se domnívá, že Česká republika je vzorem pro ostatní země. Sám sebe pak popsal jako velmi morálního člověka, který nelže, nekrade a nemá milenku. Uvedl to v rozhovoru pro německý časopis Der Spiegel, jenž mapuje server Novinky.cz.

Babiš vynadal Němcům. Pak se pochválil
Foto: reprofoto: FCB Andreje Babiše
Popisek: Andrej Babiš.

"Nelžu ani nekradu," zdůraznil premiér Andrej Babiš (ANO) s tím, že ani příliš nepije a nemá milenku. Hájil i to, že jako podnikatel může být ve vysoké politice. "Vše je výmyslem komise v Bruselu, jejíž vnitřní auditní služba si dala povolení komentovat a interpretovat české zákony. To je impertinentní. To můžou dělat jen české soudy,” rozčílil se na otázku ohledně dotací směřujících k Agrofertu.

Anketa

Vyhraje hnutí ANO krajské volby?

70%
14%
hlasovalo: 14779 lidí

On se dle svých slov zapojil do politiky proto, aby se angažoval v boji proti korupci. Se svojí společností nemá dle svých slov co do činění. "Předal jsem správu své společnosti do svěřenského fondu," sdělil. "Jak konzervativci, tak sociální demokraté měli po pádu komunismu zájem jen o peníze a moc. Oni mi vydláždili cestu k politice,” řekl a zmínil také, že Česko je podle něj vzorem pro budoucnost. 

Rozhovor přitom začal zostra, kdy Babiš vynadal reportérovi německého deníku Der Spiegel za to, že o něm lže. Pak už však zazněla jen slova chvály, kdy se mimo jiné pochválil i za skvělé vztahy s Evropskou komisí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…