Babiš zase lže, řádil Kalousek. A vypočítal ministrovi sedm takových případů jen z poslední doby

17.06.2015 2:14

Exministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) se znovu zostra pustil do svého nástupce ve funkci Andreje Babiše (ANO). Šéf státní kasy opakovaně tvrdí, že rozhodně nelže, jenže Kalousek ve sněmovně kolegům ukázal na případ, kdy podle jeho názoru majitel Agrofertu prokazatelně lhal. Dodal, že obdobných případů bylo v poslední době už sedm.

Babiš zase lže, řádil Kalousek. A vypočítal ministrovi sedm takových případů jen z poslední doby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek se hlásí o doplňující otázku

Kalousek znovu zmínil podporu biopaliv, kterou si majitel Agrofertu a šéf státní kasy nechal schválit, a to i proto, že z toho má prospěch jeho firma. Babiš v souvislosti s touto podporou tvrdil, že nemohl podpořit související návrh od poslance vlastního hnutí Karla Reise, neboť měl k němu jako ministr neutrální stanovisko. Poslanci rozpočtového výboru však vědí, že toto stanovisko bylo kladné, takže Babiš lhal. A pokud lhal tehdy, jak si můžeme být jisti, kdy ještě lhal a kdy říkal pravdu?

Kalousek se proto před kolegy zastal i Ladislava Šincla z ČSSD, ačkoli jsou z opačných táborů koalice a opozice. Vládní poslanec totiž mluvil o případných střetech zájmů Andreje Babiše.

„Pan ministr Babiš se rozhořčil velmi teatrálně na pana poslance Šincla s tím, že si vyprošuje, aby naznačoval některé jeho případné konflikty osobních zájmů s tím, že to přece šlo úplně mimo něj, on to neřešil, to řešil jeho náměstek, a teprve na koaliční radě pod tlakem pana premiéra si vlastně uvědomil, jaké by mělo být to stanovisko,“ poznamenal exministr financí s tím, že ve skutečnosti za legislativní práci resortu vždy odpovídá ministr, který stojí v jeho čele.

„Pan ministr často opakuje, že nelže a nekrade, ale tohle už je asi takový sedmý případ, kdy lže zcela jistě. A jistě víte, co dělá ten, kdo lže. Ten také si to dává na Facebook,“ uzavřel Kalousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…