Babiši, jdi od toho, vybízí premiéra 51 procent Čechů

11.04.2018 8:29

Podle nejaktuálnějšího průzkumu, jenž sestavila agentura Phoenix Research pro deník Blesk, se dosavadní snahy Andreje Babiše (ANO) o sestavení vlády s důvěrou dají nazvat totálním výbuchem, jímž si podkopal podporu u lidí. Ti také podle všeho nechtějí předčasné volby.

Babiši, jdi od toho, vybízí premiéra 51 procent Čechů
Foto: screen
Popisek: Andrej Babiš před novináři v Lánech.

Hned 51 % dotazovaných by souhlasilo s tím řešením, aby Babiš z čela vlády odešel a za hnutí ANO ji sestavoval někdo jiný. ČSSD, jež měla být partnerem pro vládu, totiž dělá problém, aby kabinet vedl právě trestně stíhaný Babiš. To, že by měl Babiš ve funkci zůstat, si myslí jen necelá čtvrtina lidí. 

Kabinet ANO podpořený SPD a KSČM se však lidem také nepříliš líbí. Vadilo by to dokonce nadpoloviční většině respondentů. Jen třetina oslovených lidí v tom nevidí problém.

Pro vypsání předčasných voleb je pak 37 % dotazovaných, proti 31 %. Ve sněmovních volbách by nyní hnutí ANO získalo 26,9 % hlasů, Piráti 12,5 %, ODS 9,9 procenta, KSČM 7,8 %, ČSSD 7,1 % a SPD 7 procent. KDU-ČSL, TOP 09 ani STAN by se do Sněmovny podle průzkumu nedostaly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…