Babišův Faltýnek se vyjádřil ke kauze své firmy, kde zasahovala policie: Šlo o zakázku, kterou jsme ani nezískali

18.04.2014 20:57

Přestože v kauze údajně zmanipulované zakázky na dodávku pneumatik pro Českou poštu stíhá policie i dva zaměstnance společnosti Agrotec, zmíněná firma zakázku nevyhrála. V rozhovoru pro server iHNed.cz to uvedl předseda poslaneckého klubu hnutí ANO Jaroslav Faltýnek, který teprve začátkem dubna odešel z pozice předsedy představenstva firmy Agrotec, která spadá do koncernu Agrofert ministra financí Andreje Babiše.

Babišův Faltýnek se vyjádřil ke kauze své firmy, kde zasahovala policie: Šlo o zakázku, kterou jsme ani nezískali
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jaroslav Faltýnek (ANO)

 „Byli obviněni kvůli loňské zakázce na dodávku pneumatik. Přitom my jsme jako Agrotec tu soutěž ani nevyhráli,“ uvedl Faltýnek.

Tvrdil, že o údajných machinacích ze své pozice nemohl vědět. Obviněni totiž prý byli dva střední manažeři, kteří měli na starosti obchod. „Já jsem z pozice zástupce akcionáře řešil zejména strategii, akvizice a podobné záležitosti. Nikoliv běžný obchod, kde jsou stovky lidí,“ uvedl Faltýnek. Ten je podle serveru stále členem představenstva Babišova Agrofertu.

Faltýnek vstoupil do politiky v roce 1990, kdy byl zakládajícím členem Zemědělské strany. Za tuto stranu působil jako zastupitel, respektive radní města Prostějov.  Po zániku Zemědělské strany vstoupil do ČSSD. V letech 2000-2004 a 2008-2012 byl členem olomouckého krajského zastupitelstva za sociální demokracii.  V roce 2012 vystoupil z ČSSD a vstoupil do hnutí ANO. Ve sněmovních volbách loni na podzim byl zvolen poslancem. Na konci října 2013 byl zvolen předsedou Poslaneckého klubu  hnutí ANO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…