Babišův poslanec: Islám nás ohrožuje jako Třetí říše. Zmírněme sankce proti Rusku, začněme s Moskvou jednat

08.06.2016 7:35

Jsem pro zmírnění sankcí proti Rusku a jsem pro zahájení skutečného dialogu mezi tzv. „Západem“ a Ruskem, píše bývalý voják, poslanec Bohuslav Chalupa (ANO). Zároveň upozorňuje, že zásadním nebezpečím pro Západ je islám.

Babišův poslanec: Islám nás ohrožuje jako Třetí říše. Zmírněme sankce proti Rusku, začněme s Moskvou jednat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Bohuslav Chalupa

Poslanec upozornil, že naším prvořadým politickým úkolem je zajistit bezpečnost a prosperitu nás všech. „Naším úkolem je zároveň hledat způsob jak udržet čestný mír. Normální lidi nechtějí, nepotřebují válku. ANO, jsem pro zmírnění sankcí proti Rusku a jsem pro zahájení skutečného dialogu mezi tzv. „Západem“ a Ruskem, dialogu, kde si obě strany budou jisty, že je jim rozuměno a že i ony rozumí druhému a to i s tím vědomím, že i Rusko může být dříve či později eventuálním agresorem,“ uvedl Chalupa.

Poukázal na to, že neochota nebo neschopnost politiků zasednout k jednacímu stolu a hledat pro obě strany přijatelné záruky může vést, ve světě s jadernými zbraněmi, ke katastrofě. „Zvykli jsme si a zapomněli jsme na jejich existenci, ale stále jsou v pohotovosti ve svých silech, v leteckých hangárech, na ponorkách... a je jich stále dost, aby zničily celou planetu. To nejsou řeči, to je prostý fakt. A fakt je i to, že radiaci je úplně jedno, jakého kdo jsme vyznání, jakou ideologii zastáváme nebo jak jsme nebo nejsme bohatí – zabíjí zcela nekompromisně, každého,“ upozornil poslanec.

Celý text je ZDE

Islám je pro Západ zásadním nebezpečím

Podle jeho názoru je pro nás, pro „Západ“, zásadním nebezpečím islám. „Islám jako zcela odlišný typ civilizace, s jinou kulturou, jinými hodnotami, jiným cílem směřování své existence, naším cílem není poslední soud. Takzvaná Třetí říše byla pro demokracii a západní civilizaci z úplně stejných důvodů stejným nebezpečím a jaké důsledky mělo přehlížení a podcenění této hrozby, kolaborace s takovým systémem, to snad víme všichni – plynové komory, 60 milionů mrtvých, obrovské materiální a kulturní ztráty a citelné zpomalení rozvoje Evropy a západní civilizace jako takové,“ uvedl Chalupa.

Dosud nikdo nedocenil hodnotu lidského potenciálu Ruska

K současnému napětí mezi NATO a Ruskem pak dodal, že posuzovat eventuálního soupeře jen podle schopnosti investovat značné finanční prostředky a vycházet pouze z porovnání poměru takto investovaných částek je velmi nebezpečné a zavádějící. „Doposud nikdo nedocenil (nestanovil koeficient nutného dopočtu) hodnoty lidského potenciálu, což právě Rusové, převážně obyčejní lidé z neindustriálních oblastí Ruska, několikrát v historii předvedli a úspěšně prokázali – díky lidskému potenciálu dokázali porazit Mongoly, křižáky, mnohem lépe materiálně vybaveného Napoleona a konečně u Moskvy v roce 1941 dokázali zastavit a vytlačit z tehdejšího Sovětského svazu celou lidskou, ekonomickou a technologickou kapacitu celé nacistické Evropy! V tomto ohledu bych tedy byl velmi opatrný. Pokud by přece jen k něčemu došlo, pak by bylo Rusko jednoznačně velmi těžkým soupeřem, není to žádný ‚obr na hliněných nohou‘, je to vojenská supervelmoc – a to se bavíme jen o konvenční válce bez použití zbraní hromadného ničení,“ upozornil poslanec.

Jak dodal, bude usilovat o racionální dialog mezi NATO a Ruskem s cílem maximálně zklidnit situaci a předejít tak naší možné ozbrojené konfrontaci.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…