Babišův profesor Zlatuška posílá další vzkaz sympatizantům Putina

10.04.2015 10:22

Zákonodárce z Babišova ANO Jiří Zlatuška reaguje na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz a čelem se staví i k těm nepříjemným. Čtenář Rudla např. konstatoval, že podle Zlatušky jsme oslové, pokud se přikláníme k prezidentovi Ruské federace Vladimiru Putinovi, ale podle jeho názoru jsou osly spíše ti, kteří volili Karla Schwarzenberga (TOP 09) a ANO. Zlatuška si ovšem trval na svém a Zemana, Putina a Rusko znovu nešetřil.

Babišův profesor Zlatuška posílá další vzkaz sympatizantům Putina
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Zlatuška

Poslanec Jiří Zlatuška (ANO) jen nevěřícně kroutil hlavou nad výrokem prezidenta Zemana, který v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz zavřel dveře na Hrad velvyslanci USA Andrewovi Schapirovi. Podle Babišova poslance to nebylo právě to nejlepší, co mohla česká hlava státu udělat. Ještě horší je, že se Zeman chystá na cestu do Moskvy. I kvůli tomu pak prý vypadáme jako oslové.

Čtenář ParlamentníchListů.cz Rudla se ale jako osel necítí. „Já si myslím, a soudím tak podle vývoje ve společnosti, který pečlivě sleduji, že osli jsou spíše ti, co volili Karla s čírem. Osli jsou spíše ti, kteří volili ANO. Ani jedněm to nemám za zlé. Jenom podotýkám, že chybu může udělat každý. Ale jenom vůl ji opakuje. A věřte, že mnoho "oslů" už prozřelo,“ varoval čtenář poslance.

Člen dolní parlamentní komory si však trval na svém. „Cítit se můžete, jak je Vám libo. S tím, koho kdo volil ve volbách, které byly konec konců tajné, to má pramálo co společného. Jako stát ale bohužel vypadáme, jak vypadáme. Sympatizantům Putina nebo dob, kdy nás měl v moci Sovětský svaz, se věci také určitě jeví jinak, jen si je zkuste poslechnout. To už je život,“ kontroval Zlatuška.

Pan Jan Želivský chtěl následně od Zlatušky slyšet, zda mu přijde správné, když jako spojence vnímáme pobaltské státy, v nichž je utlačována ruská menšina. Babišův poslanec odvětil, že jistě není správné potlačovat práva občanů jednotlivých států, ale neměli bychom zapomínat také na to, k jakým zločinům v pobaltských republikách dali souhlas páni z Moskvy, když se Litva, Lotyšsko měly stát a posléze staly součástí Sovětského svazu. A to není vše.

Další odpovědi poslance najdete zde

„Jinak myslím, že není dobré nám nebo zemím v okolí hrozit jadernými zbraněmi, zabírat vojenskou silou území svých sousedů, ani tesknit po tom, jak bylo impérium reprezentující jeden z nejbestiálnějších režimů dvacátého století tak báječné, že se nemělo rozpadnout,“ uzavírá Zlatuška.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…