Babišův profesor Zlatuška se na ČT rozpovídal o hokeji. Nevěříte? Čtěte

10.06.2015 21:12

Poslanec Jiří Zlatuška (ANO) zavítal do středečního Interview ČT24. Vyjadřoval se především ke kauze dnes již bývalého trenéra české hokejové reprezentace Vladimíra Růžičky. Podobné příběhy, jako je ten Růžičkův, prý slýchával i v Brně, ale prozatím nelze vyloučit ani to, že někdejší trenér národní reprezentace čelí mediální kampani. Problém je, když si mladí sportovci zvyknou na to, jak by to vlastně vůbec fungovat nemělo.

Babišův profesor Zlatuška se na ČT rozpovídal o hokeji. Nevěříte? Čtěte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Zlatuška v půlnočním rozhovoru

„Pevně doufám, že se to plošně netýká celého hokeje, ale nejsem tolik optimistický, abych si myslel, že se to týká jen jednoho klubu. Když jsem jedno období sloužil v brněnském zastupitelstvu, tak za mnou chodila řada rodičů s podobnými problémy. Mnohým v brněnské oblasti stálo za to vozit své ratolesti do Jihlavy,“ prozradil hned v úvodu vysílání.

Faktem také je, že kluby hledají způsoby, jak získat finanční prostředky, a kdyby ještě končily v pokladnách klubů, tak by se to prý dalo pochopit, ale pokud jdou peníze někomu konkrétnímu do kapsy, je to prostě problém. Vladimír Růžička se však brání, že je proti němu vedena nenávistná mediální kampaň, a podle Zlatušky ani to vyloučit nelze. V tuto chvíli totiž neznáme jasné důkazy, které by ukazovaly na Růžičkovu vinu. O té by nakonec musel rozhodnout soud.

Fanoušci mohou tuto aféru nést s nelibostí, ale Zlatuška doufá, že je více ovlivní výkony našich reprezentantů na ledě. Musíme si ovšem také uvědomit, že hokej není levný sport a stát v tomto nepomáhá dostatečně. Kluby se pak do značné míry musejí spoléhat na dary rodičů. Problém je, když si oním darem rodiče kupují dobré místo v sestavě pro svého syna.

Navýšit peníze plynoucí do sportu je jistě správné, ale podle Zlatušky je také stejně důležité tyto peníze odpovídajícím způsobem použít. Nemá smysl je utopit např. „v betonu“.

Valachová se bude muset vrátit ke kořenům. A pokud jde o Zemana...

V závěru pořadu se poslanec vyjadřoval i k Ministerstvu školství. Na místo šéfky resortu nastoupí Kateřina Valachová, která se podle Zlatušky bude muset vrátit „ke kořenům“ vládního prohlášení, od něhož se prý Chládek odkláněl, když vycházel velmi vstříc Svazu průmyslu s plánem posílat část dětí téměř povinně na učňovské obory. „Nic takového přitom ve vládním prohlášení není,“ upozornil host.

Nakonec také řekl, že by se pustil do soudního sporu, kdyby ho snad prezident Miloš Zeman odmítl jmenovat profesorem, jak to činí dnes jiným Zlatuškovým kolegům z akademické obce. Protože jde o kontrasignovanou pravomoc prezidenta, rozhodně prý stojí za to přikročit k soudní bitvě.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…