Babišův rozpočet není fér vůči dětem! ČSSD bývalého ministra financí nešetří

25.05.2017 15:37

Ještě to není ani dvacet čtyři hodin od okamžiku, kdy ministr financí Andrej Babiš (ČSSD) opustil svůj post, a ČSSD už se snaží rozdrtit jeho návrh rozpočtu. Podle končící ministryně školství Kateřiny Valachové (ČSSD) je to rozpočet, který poškozuje učitele i děti. Podle předsedy vlády Bohuslava Sobotky je na tomto návrhu rozpočtu velmi patrné, jak byl šit horkou jehlou.

Babišův rozpočet není fér vůči dětem! ČSSD bývalého ministra financí nešetří
Foto: David Hora
Popisek: Andrej Babiš na setkání v Českých Budějovicích

„Návrh není fér k učitelům, školám ani dětem,“ komentovala rozpočet Valachová. Informuje o tom server Novinky.cz. Stejně kritičtí byli i další ministři z řad ČSSD. Ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík si posteskl, že si připadá jako člověk, kterého chce někdo z košile XXL vměstnat do košile s velikostí XS, což je Babišův návrh rozpočtu. Nespokojená byla také ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová. Tito politici se shodli na tom, že by potřebovali přibližně 10,5 milionu korun navíc.

Celý článek naleznete zde.

Premiér Bohuslav Sobotka vše shrnul slovy, že české ekonomice se daří, ale  musí to pocítit také občané. Nemluvě už o tom, že v rozpočtu není dost prostředků ani na zajištění bezpečnosti občanů České republiky v obrysech, jak si je představuje ministerstvo vnitra, taktéž vedené sociálním demokratem Milanem Chovancem. Sobotka je proto připraven vést o rozpočtu ještě tvrdou diskusi.

Sluší se dodat, že sociální demokraté nejsou jediní politici nespokojení s návrhem rozpočtu na rok 2018. Na tento návrh se mračí také koaliční lidovci a notné rozladění už dala najevo i ministryně pro místní rozvoj nominovaná za hnutí ANO.

Ustoupí všem těmto kritikům nový ministr financí Ivan Pilný z ANO, nebo spíše poslechne pana prezidenta Miloše Zemana, který na nového šéfa české státní kasy apeloval, aby byl lakomý?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…