Bakala prý možná prodá OKD. Neví, jak se dostat z dluhů

02.07.2014 9:29

Společnost NWR miliardáře Zdeňka Bakaly prý uvažuje o prodeji společnosti OKD. Doly na Ostravsku a Karvinsku přestávají být pro společnost zajímavé kvůli nízkým cenám uhlí, a pokud se zadlužené NWR nepodaří dohodnout se svými věřiteli, přistoupí možná k jejich prodeji.

Bakala prý možná prodá OKD. Neví, jak se dostat z dluhů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Bakala

Podle serveru iHNed.cz (spadajícího do vydavatelství Economia, rovněž vlastněného Zdeňkem Bakalou) je prodej OKD až krajním scénářem. Totéž platí pro společnost NWR Karbonia, zahrnující Bakalovy doly na polské straně slezské uhelné pánve.

Společnost NWR je vážně zadlužena a v minulých měsících se dostala na hranu přežití. Důvodem je zejména prudký pokles cen koksovatelného uhlí. Od roku 2011 se propadly téměř na polovinu. Navíc na Ostravsku je toto uhlí těženo s vysokými náklady. Společnost chtěla situaci řešit uzavřením Dolu Paskov, nakonec se však s vládou dohodla na jeho provozování do roku 2017.

V současnosti NWR jedná s věřiteli o restrukturalizaci dluhu. Pokud jednání selžou, bude nejspíš muset přistoupit k rozprodávání svého majetku.  


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…