Bárta domluvil spojení s Okamurou. Jestli bude sám kandidovat ale neví

03.09.2013 22:59

Věci veřejné nepůjdou samostatně do blížících se předčasných voleb. Někteří jejich členové se však zřejmě objeví na kandidátkách hnutí Úsvit Tomia Okamury. Prozatím šéf VV Vít Bárta neví, jestli bude i on kandidovat.

Bárta domluvil spojení s Okamurou. Jestli bude sám kandidovat ale neví
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Předseda VV Vít Bárta v pořadu ČT Otázky Václava Moravce

Věci veřejné podle něj musí mít pokoru a sebereflexi. Udělaly prý několik přešlapů v personálních otázkách. V Událostech, komentářích na ČT však Vít Bárta popřel, že by uhnul od svého plánu, kdy nedávno stranu srovnával s Terminátorem.

„Je zapotřebí se snažit maximálně spojit síly,“ vysvětloval diskusi s Úsvitem přímé demokracie. Pokud prý VV spojí síly s nějakým spojencem, tím spíše budou mít šanci dostat se do Poslanecké sněmovny a změnit situaci.

Jedním z cílů jsou například přímé volby nejen pro prezidenta, což je i bod, kde se s Úsvitem shodují. „Věci veřejné se snaží najít společné síly k tomu, abychom mohli v Poslanecké sněmovně prosazovat to, co chceme,“ opakoval stále Bárta.

Když se ho však několikrát moderátor Martin Veselovský zeptal, zdali bude kandidovat ve volbách, neodpověděl. „Nejprve se s Úsvitem musíme shodnout na programu,“ vysvětloval. Pak až se bude mluvit o jednotlivých regionech a kandidátech. Bárta tedy neví, jestli se vůbec jeho jméno na kandidátkách objeví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…