Bartoš: Babiš už neumí ani lhát

14.09.2021 7:54 | Ze sítí

Šéf Pirátů Ivan Bartoš se na svém instagramovém profilu vyjádřil k elektromobilitě a k tomu, jakou politiku prosazuje premiér Andrej Babiš (ANO). Sdílel k tomu článek Seznam Zpráv, jenž informuje o tom, že předseda vlády chce propagovat elektroauta.

Bartoš: Babiš už neumí ani lhát
Foto: Screen: CNN Prima News
Popisek: Předseda Pirátů Ivan Bartoš v předvolební debatě na CNN Prima News.

Anketa

Jste pro zákaz prodeje aut se spalovacími motory v roce 2035, jak chce EU?

1%
hlasovalo: 22413 lidí

„Změny vždycky vyvolávají obavy. A jedna významná změna se týká toho, na co budou jezdit naše auta. Bez ohledu na to, co dělají a říkají politici, je situace jasná: Největší světové automobilky včetně Volkswagenu a Daimleru již oznámily, že končí s vývojem spalovacích motorů a soustředí se na elektřinu. I naše Škodovka říká, že za 10 let bude mít více než polovinu modelů s elektropohonem,“ poznamenává Bartoš. 

„Piráti a Starostové mají v plánu podpořit rozvoj infrastruktury pro nabíjení elektroaut prostě proto, že jich na trhu bude víc a víc. Máme ve zvyku myslet na budoucnost a svobodu volby. Nemá totiž smysl klást elektromobilitě překážky. Vláda Andreje Babiše, která nebyla schopna ani pořádně opravit D1, takového uvažování asi není schopna, a proto svou nemohoucnost zastírá vylhanými hloupostmi o zákazech spalovacích motorů,“ podotkl.

„Jestli chce předseda vlády bojovat proti elektromobilitě a zelené ekonomice až do roztrhání těla, měl by to alespoň dělat důsledněji, protože jinak se sám usvědčuje ze lži. Jak si jinak vysvětlit, že vláda plánovala v rámci českého předsednictví EU elektromobilitu přímo propagovat a Úřad vlády už vypsal výběrové řízení na 55 elektroaut,“ sdílí Bartoš článek serveru Seznam Zpráv, jenž o dané věci informuje.

„Pane premiére, že neumíte pořádně řídit stát, už jsme si zvykli. Ale vy už ani neumíte pořádně lhát. To je docela novinka,“ uzavřel Bartoš.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…