Bártovi lidé o zadržení: Nechutná hra kmotrů a černá ruka Zemana

02.11.2013 6:06

Šok a zděšení. Tak by se dala nazvat reakce pravidelných návštěvníků a podporovatelů Víta Bárty v plzeňské kavárně Partie. V dopoledních hodinách došlo dokonce i na slzičky, ale po zprávě o jeho případném brzkém propuštění bylo mnohým očividně lépe.

Bártovi lidé o zadržení: Nechutná hra kmotrů a černá ruka Zemana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

Většina oslovených se nechtěla vyjádřit a už vůbec ne zveřejnit své jméno. Naštěstí ParlamentníListy.cz vypátraly několik odvážných. Jedním z nich byl takzvaný vůdce plzeňských fanoušků Roman Bakala, který byl také v první polovině kandidátky Úsvitu přímé demokracie, kde, jak známo, figuroval Vít Bárta jako lídr. „Je to zvláštní pohádka a science fiction, co se dozvídáme,“ řekl. „Zvláštně načasované a dost podobné kulišárně kolem kauzy pana Škárky. Někomu se to asi hodí takzvaně do krámu,“ podotkl mnohoznačně.

Řada vesměs postarších lidí, kteří pravidelně navštěvují Bártovu kavárnu, si myslí, že jde o pomstu kmotrů a zastírací manévr. O Lessym se příliš nehovořilo, spíše o divných praktikách podsvětí a nejvyšší politiky, což prý jsou spojité nádoby.

Zemanovo dílo?

Známý plzeňský aktivista a v poslední době podle některých proradničních plzeňských médií oblíbenec Víta Bárty Jakub Sobek k tomu pro ParlamentníListy.cz exkluzivně řekl: „Za vším hledejme prezidenta Zemana! Je to jeho manévr, aby odlákal pozornost od boje mezi frakcemi v ČSSD. Je zhrzený z totální prohry SPOZu, tak se mu takováto kauza hodí. A ministr Pecina, to raději bez komentáře. Ten je jako puštěný ze řetězu.“

Pak se pustil do kmotrů, které dinosauři v podobě „véček“ nezlikvidovali, jak se kdysi plánovalo. „Je to msta Janouška a pokus zatáhnout Úsvit do kauz, protože hnutí Tomia Okamury je mediálně mimo dění a zcela v klidu a v pohodě, a to se někomu také nezdá. Je to všechno velká hra...“

Anketa

Je Vít Bárta vinen?

32%
68%
hlasovalo: 3331 lidí
„Vítek se pomstí,“ znělo od dotázaných. Tak jako v případě Škárky to tak prý nenechá a odveta bude prý rázná. Komu bude náležet ale odplata, jsme se bohužel nedozvěděli. Nicméně, jak ještě uvedl Roman Bakala, „…je to hra a někdo si tu s námi hraje pěkně divoce. To načasování není přece samo sebou.“ „Kmotři  opět vystrčili růžky - tedy spíše rohy a ukázalo se, jak je propojena státní správa, politici a různé instituce," uváděli dotázaní pro ParlamentníListy.cz.

Pokud však přijmeme tuto teorii, že se hraje na velké šachovnici, kterou jen zpovzdálí sledujeme a aktéři jsou velkými hráči, o kterých se nám ani nesní, pak všechny volby a snažení je poněkud malicherné.

reklama

autor: Václav Fiala

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…