Bělobrádek na Frekvenci 1: Lidé se diví, proč jít do vlády s bývalým estébákem

02.11.2013 17:57

Pobyt v opozici, podpora menšinové vlády nebo podílení se na nové vládě. Takové vyhlídky má nyní do budoucna KDU-ČSL podle slov jejího předsedy Pavla Bělobrádka. V rozhlasovém pořadu Pressklub na Frekvenci 1 prozradil, že za nejpravděpodobnější považuje v současnosti vznik koalice ČSSD, ANO a KDU-ČSL.

Bělobrádek na Frekvenci 1: Lidé se diví, proč jít do vlády s bývalým estébákem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Už je jasné, že jako první strana, která vypadla ze sněmovny, se vrátí

„Vyjednávání budou ale velmi složitá, protože existují velké programové rozdíly,“ očekává Bělobrádek s tím, že lidovci rozhodně do vlády za každou cenu nepůjdou.

Politický vývoj lze prý navíc jen těžko předvídat, a to zejména kvůli sporům a nestabilitě uvnitř ČSSD. Probíhající válku mezi sobotkovci a zemanovci nechtěl příliš komentovat, ale označil ji za smutný důvod stále se zvyšující znechuceností politikou mezi lidmi.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

„Jsou to političtí soupeři, se kterými na pivo nechodím. Pokud slíbím, že něco neřeknu, tak můžu použít ‚bez komentáře‘ a podobně, ale rozhodně neměli veřejně lhát,“ kritizoval účastníky setkání s prezidentem Milošem Zemanem v Lánech.

Bělobrádek je přesvědčený, že jeho strana je jiná a míra rizika jejího rozpadu je nižší než u ostatních stran. Dodal, že Zeman ještě před volbami nabídl lidovcům svou pomoc při řešení jakýchkoliv problémů, a toho si prý velmi váží. „Pokud bych chtěl provádět vnitrostranický boj, radit se s ním o tom ale nebudu,“ rýpl si do místopředsedy ČSSD Michala Haška a dalších.

ANO se inspirovalo programem lidovců

Co se týče ANO, šéf lidovců si není jistý jeho přesnými záměry. „Přijde mi, že pan Babiš četl náš program velice důkladně, protože použil hodně našich nápadů. Ale to si myslím, že je dobře, protože považujeme náš program za správný pro republiku,“ poznamenal.

Od vyhlášení výsledků voleb dostává Bělobrádek spoustu nepříjemných zpráv, v nichž mu lidé vyčítají, proč vůbec zvažuje vládní spolupráci s bývalým agentem Státní bezpečnosti. „Je to sice nepříjemné, ale pro mě je pan Babiš nevinný, dokud se neprokáže opak,“ uvedl.

  • Celý záznam rozhovoru naleznete na oficiálních stránkách Frekvence 1, a to ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…