Bělobrádek si povídal s Tachecí. On nastínil vývoj své nemoci a ona o něm napsala...

22.01.2014 10:21

Lidovecký předseda Pavel Bělobrádek v rozhovoru s Barborou Tachecí pro MF Dnes znovu vysvětloval okolnosti schůzky s kandidátem na ministra průmyslu Janem Mládkem (ČSSD) a developerem a štědrým sponzorem KDU-ČSL Luďkem Sekyrou. Řeč byla také o jeho zdravotním stavu, kterému prý napětí z koaličního jednání paradoxně prospívá.

Bělobrádek si povídal s Tachecí. On nastínil vývoj své nemoci a ona o něm napsala...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Anketa

Vládla Rusnokova vláda dobře?

70%
30%
hlasovalo: 8803 lidí

Redaktorka Barbora Tachecí ve svém sloupku Jejíma očima, který doprovází každý rozhovor, popsala své dojmy z šéfa lidovců Pavla Bělobrádka, jenž je kandidátem na vicepremiéra pro vědu, vzdělání a inovace.

Kytici rudých růží, která stála na jeho stole, prý dostal od krásných děvčat, která se o něj starají. Manželka ale nežárlí. „Dopředu jsem jí řekl, že mám dvě milenky, s tím je smířená a ví, že žádné další už mít nebudu. Je to KDU-ČSL a roztroušená skleróza. Jednu opustit mohu, druhou nikdy," vyprávěl s nadhledem Bělobrádek.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Napětí z koaličních jednání prý jeho zdraví paradoxně prospívá. „Dokonce už mám fyziologický krevní tlak, a přitom jsem na něj dostal modrou knížku. A dneska mi sundali kortikoidní hormony, snížili mi léky, které jsem bral dvanáct let," prozradil prý bez emocí.

„Nepoznáte na něm, co si myslí nebo co cítí. Jen zcela výjimečně se dá usoudit, že je z otázky rozčilen - to když reaguje zrychleně a trochu zbrkle," popisuje své dojmy z politika Tachecí.

Schůzka se Sekyrou je vděčné téma

Hlavním tématem celého rozhovoru byla nedávná schůzka Pavla Bělobrádka, kandidáta na ministra Jana Mládka a developera Luďka Sekyry, který je štědrým sponzorem lidovců. Média začala ihned poté, co se informace o setkání těchto tří mužů dostala na veřejnost, spekulovat o možném revanši za sponzorské dary na kampaň ze strany KDU-ČSL.

Lidovecký šéf trvá na tom, že cílem schůzky s Mládkem a Sekyrou nebylo domlouvání jakéhokoli výměnného obchodu. „Chtěl jsem se s panem Sekyrou sejít, ale my jsme s panem Mládkem vyřešili to, co jsme potřebovali, když jsme tam byli sami. A teprve pak tam přišel pan Sekyra," popisuje Bělobrádek.

Předmětem debaty tedy prý nebyly obchodní zájmy Luďka Sekyry, jak naznačil šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Bělobrádek se naopak snaží vrátit úder, když upozorňuje na možný střet zájmů, který podle něj nastane v případě, že se podnikatel a majitel holdingu Agrofert Babiš stane ministrem financí ve vládě Bohuslava Sobotky (ČSSD).

Babiš je podle Bělobrádka mimo i co se týká jeho tvrzení o přátelství Sekyry se zavražděným podnikatelem Mrázkem. „Já jsem se ho na to zeptal a řekl mi: Kdyby to byl můj přítel, tak si těžko vykáme. Takže pan Babiš, myslím, střílí trochu vedle," odpověděl poslanec na dotaz Tachecí. „Je to naprostý blábol," dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…