Bělobrádek zahájil volební sjezd lidovců: Nevymezujme se vůči ostatním, zabývejme se sami sebou

23.05.2015 11:26

Premiér Bohuslav Sobotka připomenul na sjezdu KDU – ČSL společné kořeny lidovců a ČSSD, boj proti nacistům a odpor vůči komunistům. „Měřítkem všech věcí nemůže být byznys, ale hodnoty jako je solidarita a spravedlnost,“ uvedl také v proslovu premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Bělobrádek zahájil volební sjezd lidovců: Nevymezujme se vůči ostatním, zabývejme se sami sebou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bělobrádek

Dvoudenní sjezd zahájil předseda Pavel Bělobrádek: „Být konzervativní, jak mi napsal jeden můj bratr, není v rozporu s tím být moderní. Naše hodnoty jsou moderní přes dva tisíce let,“ uvedl předseda Pavel Bělobrádek na začátek sjezdu ve Zlíně. „Přál bych si, aby náš sjezd nebyl o vymezování se vůči ostatním a abychom se zabývali především sami sebou a budoucností České republiky, protože to, co je dobré pro KDU–ČSL, je dobré pro Českou republiku,“ dodal. Ocenil to, že se sjezd koná právě ve Zlínském kraji.

Sobotka: Dovolte, abych šel proti modernímu proudu nadávání na všechno a na všechny

Na sjezd přijal pozvání premiér Bohuslav Sobotka: „Protože negativního je ve veřejném prostoru stále hodně a na sjezdu se tyto věci řeší, dovolte mi, abych šel proti modernímu proudu nadávání na všechno a na všechny,“ uvedl premiér s tím, že ČSSD a lidovci jsou nejstaršími stranami, které jsou nejsilněji spojeny s kořeny státnosti. „Sociální demokraté a lidovci bojovali proti nacistům. Před rokem 1948 jsme se společně snažili o udržení demokratických poměrů v osvobozené republice a když se to nepodařilo, ocitali se příslušníci našich stran společně v komunistických kriminálech,“ doplnil s tím, že zkušenost politických stran je unikátní a byla často předávána z generace na generaci.

Sobotka: Na prvním místě nejsou peníze, ale člověk

Sobotka poděkoval lidovcům, kteří podle jeho slov nezradili sami sebe, své hodnoty a podrželi si své přesvědčení: „Odmítali jít s proudem a často zůstali na vysilující zápas s minulým režimem sami. Tito lidé by neměli být zapomenuti,“ řekl také Sobotka. „Na prvním místě nejsou peníze, ale člověk, jeho osobnost a jeho důstojnost. Měřítkem všech věcí nemůže být byznys, ale hodnoty jako je solidarita a spravedlnost, se kterými se neobchoduje,“ doplnil.

Při volbě předsedy se neočekává žádné překvapení. Výsledek by měl být znám po 13. hodině. Heslo sjezdu zní KDU – ČSL pro budoucnost.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…