Bendl a Juračka: Obchodníci s nekvalitními potravinami budou na seznamu

27.03.2012 21:46

Ve studiu Ekonomika ČT24 se potkali ministr zemědělství Petr Bendl (ODS) a prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu Zdeněk Juračka. Obchodníci se s ministerstvem dohodli na přísnější kontrole a trestech za prodej nekvalitních a špatných potravin.

Bendl a Juračka: Obchodníci s nekvalitními potravinami budou na seznamu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Bendl

Kvalita potravin prodávaných v Česku podle posledních informací není uspokojivá. Dá se říct, že se z České republiky stal odpadní koš Západu. S tím chce bojovat jak svaz obchodu, tak ministerstvo zemědělství.

„Chceme zvyšovat důvěru zákazníků v obchod a v to, co nakupují. Ministerstvo hodlá zveřejnit viníky, u nichž potravinářská inspekce shledá pochybení. Ukázalo by se, co se stalo a kde se to stalo,“ řekl Petr Bendl.

Jde o to posílit důvěru zákazníků, tvrdí Bendl

Zdeněk Juračka přitom upozorňuje, že pro obchodníka je zveřejnění nebezpečnější než pokuta.

Podle Jurečky zároveň přichází nový trend, což je opatrnější zákazník, který se nenechá tak snadno napálit. „Zákazníci zbystřili, protože mají špatné zkušenosti. Více si všímají toho, co je na etiketě,“ věří Jurečka.

Podle Bendla jde o to posílit důvěru zákazníků. „Musí se mluvit otevřeně o tom, co se stalo, kdo to zavinil, co udělat pro to, aby se to neopakovalo,“ nabízí svůj recept ministr zemědělství.

V pořadu Ekonomika ČT24 ministr zemědělství slíbil, že se pokusí více uplatnit kvalitní českou potravinu na trhu. Jak přesně to hodlá udělat zatím Petr Bendl neprozradil

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pal

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…