Bez zvýšení daní nenaplníme vládní sliby, varuje Hamáček

25.02.2019 15:01

Sociální demokraté chtějí opět mluvit s hnutím ANO o možném zavedení bankovní daně. Předseda ČSSD a vicepremiér Jan Hamáček dnes před novináři podotkl, že sociální demokraté už před rokem upozorňovali na to, že beze změn na příjmové straně rozpočtu se programové cíle vlády nepodaří naplnit, napsala ČTK.

Bez zvýšení daní nenaplníme vládní sliby, varuje Hamáček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Jan Hamáček

„Jde nám o to, aby vláda nešla jen cestou tupých škrtů,“ uvedl Hamáček. Ministryně financí Alena Schillerová (ANO) už ministrům zadala, aby ve svých resortech hledali úspory. Ministryně také avizovala desetiprocentní snížení počtu míst ve státní sféře, propouštění by se ale nemělo dotknout například školství či bezpečnostních složek.

Vedle bankovní daně, s níž hnutí ANO nesouhlasí, Hamáček mluvil o případném zavedení digitální daně, o rušení daňových výjimek, o zvýšení spotřební daně na alkohol a o vyšším zdanění hazardu. Podle něho existuje prostor k uzákonění daňových změn tak, aby byly účinné už od příštího roku.

Koaliční jednání o rozpočtových záležitostech se mělo konat v neděli 3. března, hnutí ANO je podle Hamáčka odložilo. „Očekávám, že do 14 dnů by první kolo mělo proběhnout,“ podotkl. Sociální demokracie přinese na jednání konkrétní návrhy, dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…