Běženci podávají čím dál více žalob a daří se jim s nimi čím dál více. Co s tím dělat?

12.11.2015 21:41

Uprchlíci v Drahonicích a Bělé-Jezové dávají jasně najevo, že nechtějí v Česku zůstávat a nelíbí se jim, když jsou zadržováni na našem území proti své vůli. Někteří neváhali obrátit se i na české soudy a žádali propuštění. Ačkoli byla většina podání uprchlíků zamítnuta, někteří běženci uspěli. Kvůli mezerám v českých zákonech.

Běženci podávají čím dál více žalob a daří se jim s nimi čím dál více. Co s tím dělat?
Foto: MV ČR
Popisek: Utečenecký tábor - bývalá věznice - v Drahonicích v Ústeckém kraji.

Uprchlíci zadržovaní v Česku se podle informací serveru iDnes.cz domáhají propuštění z Drahonic i Bělé-Jezové skrze žaloby na Česko. Většina ze žalob prý byla zamítnuta, ale v některých případech uprchlíci uspěli.

„Většina z těchto běženců se dostala na svobodu díky tomu, že když je policie zadržela, neoprávněně využila dublinské nařízení Evropské unie. To umožňuje držet cizince zavřené kvůli podezření z útěku, podmínky však nemá Česká republika v zákonech definované, a soud proto běžence pustil,“ píše server.

Zadrženi jsou lidé, u nichž má policie podezření, že nelegálně překročili českou hranici. Následně rozhodne o jejich zajištění. Poslat uprchlíka do detenčního zařízení může policie v okamžiku, kdy běží řízení, na jehož konci bude rozhodnuto o možném vyhoštění nebo o něm rozhodnuto už je anebo byl občanovi uložen trest zákazu pobytu na území EU jiným členským státem Unie. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…