Běžte pryč. Německo vykazuje migranty. Ale jen tak, že si je „šoupe“ uvnitř sebe

31.08.2016 7:38

Vykázat běžence, které k nim výslovně neposlala vláda, se rozhodla průmyslová města v Severním Porýní – Vestfálsku. Odejít tak musejí žadatelé o azyl, kteří mají podle vnitroněmeckých kvót žít ve východním Německu nebo v menších městech. Ti však odtud často odcházejí k Rýnu s tím, že chtějí do „toho pravého Německa“. Informuje o tom server iDNES.cz.

Běžte pryč. Německo vykazuje migranty. Ale jen tak, že si je „šoupe“ uvnitř sebe
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Spolkové republiky Německo

Vraťte klíč od bytu a jeďte si o ubytování požádat do Saska. Podobný příkaz může v nejbližší době čekat asi 2500 běženců, kteří se nedávno zabydleli v západoněmeckém Essenu. Radnice půlmilionového města podle rádia WDR rozhodla, že kdo neměl při azylovém řízení „štěstí na los“ a neskončil v Severním Porýní – Vestfálsku, nemá v něm zkrátka co dělat.

Celý text je ZDE

Stěhování do spolkové země, kam nepatřili, běžencům až dosud procházelo. WDR zmiňuje příběh syrského lékaře, který se právě z Durynska v květnu přestěhoval do porúrské Bochumi. V té době už měl přiznaný azyl, mohl se tak legálně pohybovat po celém Německu.

Úřad práce mu v Bochumi dokonce zařídil byt. Po třech měsících ho ovšem musí vyklidit a vrátit se do chudého lesnatého Durynska.

Důvodem je nový integrační zákon. Od začátku srpna platí, že úřady mohou žadatelům o azyl až na tři roky nařídit, kde mají bydlet. Nová pravidla však Spolkový sněm přijal se zpětnou účinností od 1. ledna.

Radnice tak mohou vystěhovat i ty, které v první polovině roku přijaly a začaly začleňovat do společnosti. Včetně těch, kteří už si našli práci nebo poslali děti do školek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…