Biden bude první den v úřadu masivně škrtat, co zavedl Trump: Imigrační omezení, klimatická dohoda...

17.01.2021 17:54

Nastupující americký prezident Joe Biden plánuje krátce po svém příchodu do Bílého domu podepsat řadu exekutivních příkazů, jimiž zruší část nejkontroverznějších rozhodnutí svého předchůdce Donalda Trumpa, v sobotu to podle agentury AP oznámil budoucí personální šéf Bílého domu Ron Klain, informuje iROZHLAS.cz.

Biden bude první den v úřadu masivně škrtat, co zavedl Trump: Imigrační omezení, klimatická dohoda...
Foto: Repro Youtube
Popisek: Biden vs. Trump - koláž

Po svém nástupu do úřadu 20. ledna Biden zruší Trumpem zavedená imigrační omezení vůči občanům některých muslimských zemí. Spojené státy chce opět připojit k pařížské klimatické dohodě a zavést povinnost nosit roušky ve federálních budovách a při cestování mezi státy.

Tato rozhodnutí jsou podle Klaina součástí zhruba desítky kroků, které má Biden v plánu v první den své vlády. Budoucí prezident také hodlá prodloužit pozastavení splátek studentských půjček a podniknout kroky k ochraně lidí stižených pandemií před vystěhováním či zabavením majetku.

„Tyto exekutivní příkazy poskytnou úlevu milionům Američanů,“ uvedl Klain s tím, že cílem Bidenových opatření bude „zvrátit nejvážnější škody napáchané Trumpovou administrativou“ a „posunout naši zemi kupředu“.

Kompletní dosažení Bidenových cílů bude podle Klaina vyžadovat součinnost Kongresu. Podle Klaina Biden rovněž první den ve funkci zákonodárcům navrhne komplexní imigrační reformu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…