Bilancování se Sobotkou čeká Havlíčka, Pilného a Chovance

01.09.2017 19:38

V bilancování práce ministerstev bude premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) pokračovat příští týden s ministry průmyslu a obchodu Jiřím Havlíčkem (ČSSD), financí Ivanem Pilným (ANO) a vnitra Milanem Chovancem (ČSSD). Úřad vlády dnes oznámil, že s Havlíčkem se předseda vlády sejde ve středu, zbývající dvě schůzky se odehrají ve čtvrtek.

Bilancování se Sobotkou čeká Havlíčka, Pilného a Chovance
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ministr vnitra Česka Milan Chovanec

Tento týden Sobotka bilancoval s ministry zahraničí Lubomírem Zorálkem (ČSSD) a obrany Martinem Stropnickým (ANO). S jednotlivými ministry hodnotí práci resortů od poloviny července, opozice to má za součást předvolební kampaně. Vzhledem k tomu, že vláda bude v září finalizovat návrh státního rozpočtu na příští rok, je pravděpodobné, že při setkáních se Sobotka zaměří na požadavky jednotlivých resortů. Pilný je má za nadhodnocené, aktuální verzi rozpočtu navýšil o deset miliard, které podle posledních propočtů příští rok přinese nad dosavadní odhady silnější ekonomika.

Sobotka s ministry bilancuje už potřetí. Nejprve hodnotil práci vlády v polovině roku 2014, podruhé loni v listopadu a prosinci. Tehdejší ministr financí Andrej Babiš (ANO) premiéra kvůli tomu kritizoval, pochyboval o smyslu schůzek a označil je za marketingovou kampaň ČSSD.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…