Bílý mrdky! Zatímco všichni sledují Zemana, v ČR vybouchlo napětí mezi Romy a ostatními

25.10.2016 7:44

„Bílý mrdky! My chceme vraha!“ Tato věru drsná slova musejí v posledních dnech poslouchat strážci zákona v Žatci. Město na severu Čech, známé především skvělým chmelem, začíná připomínat vřící kotel. Napětí ve městě vyvolala smrt mladého Roma při potyčce v místní pizzerii, u které zasahovali i strážníci. Zdejší Romové uctili památku svého druha, ale také hrubě křičeli na policisty. Případ je zatím mediálně ve stínu kontroverzí stran udělování státních vyznamenání.

Bílý mrdky! Zatímco všichni sledují Zemana, v ČR vybouchlo napětí mezi Romy a ostatními
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Videa kolující po internetu dokazují, že v severočeském Žatci roste napětí. Může za to smrt šestadvacetiletého Roma, který zemřel minulé úterý během potyčky v jedné z místních pizzerií. Pitva u mladého muže podle informací serveru televize Nova TN.cz neprokázala, že byla smrt způsobena cizím zaviněním, ale Romové přesto žádají vydání „vraha“ a obviňují policisty z toho, že nepomohli jejich kamarádovi, případně nejsou schopní najít člověka, který šestadvacetiletého muže měl údajně zabít.  

Anketa

Myslíte, že problémy s vyznamenáním Jiřího Bradyho na Zemana někdo schválně ,,narafičil", třeba někdo z jeho vlastní kanceláře?

94%
6%
hlasovalo: 15755 lidí

I kdyby osahával ženskou, to musel zemřít, křičel muž

Ve městě už se konala pietní akce k uctění mladého muže. Posílené hlídky státní a městské policie přitom musejí uklidňovat nejednou horkou hlavu a udržet nervy na uzdě, i když na ně prší opravdu velké množství sprostých slov.

„Co ty si za mrdku? Proč si tady? Proč si tady?“ obořil se jeden z mužů v davu na policistu, který se snažil zachovávat klid. Rom zřejmě klid zachovat nechtěl a ještě se obořil na vedle stojícího člověka. „Mě nekameruj, jdi do píči,“ křikl.

Následně se obrátil zpátky na policistu a spustil další příval sprostých slov. „Proč si tady? Proč si tady?  ...  Vy ste u mě mrdky, vy ste u mě mrdky,“ zesiloval dál hlas. Lidé v davu nakonec muže začali uklidňovat, ale šlo to jen pomalu.

„Kdyby to udělal, že jí ošahával, tak by to nebyl takovej problém, aby tam nechal život, vy kundy,“ řval jeden z mužů na přítomné policisty. „Vy ste u mě jenom kundy,“ křičel muž bez přestání. A co se ozývalo z davu? „Je to pravda, dobře to řekl!“

Celou zprávu naleznete zde.

Podle informací serveru iDnes.cz došlo minulé úterý večer k situaci, při níž mladý Rom obtěžoval přítomné ženy v podniku a údajně si nedal říct, když ho od toho ostatní hosté odrazovali. Nakonec tedy došlo k tomu, že několik hostů strhlo mladíka na zem a přivolalo policii. Když strážci zákona přijeli, zjistili, že mladík zkolaboval, a pokusili se ho oživit. Bohužel neuspěli. Rodič mladého muže i další Romové tvrdí, že šlo o velmi podezřelé úmrtí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…