Black Lives Matter? Jako nacisté, varuje Bašta. A islám. Ani EU prý není v bezpečí

19.07.2020 7:22

Jaroslav Bašta má za to, že hnutí Black Lives Matter navazuje na nacistickou ideologii. Stejně jako nacisté prý totiž rozděluje společnost na lepší lidi a podlidi. A pokud si někdo myslí, že je Evropa tohoto chování uchráněna, Bašta varuje, že se plete. Někdejší velvyslanec v Rusku a na Ukrajině má za to, že v EU by se mohli podobně začít chovat muslimové.

Black Lives Matter? Jako nacisté, varuje Bašta. A islám. Ani EU prý není v bezpečí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Bašta

Někdejší velvyslanec v Rusku a na Ukrajině Jaroslav Bašta tvrdí, že hnutí Black Lives Matter, neboli Na životech černochů záleží, navazuje na nacisty. Stejně jako v nacistickém Německu se prý toto hnutí snaží vytvořit dojem, že existují lepší lidé a podlidé. Tentokrát jsou ti lepší lidé černé barvy pleti, zatímco ti horší jsou běloši.

V tomto ohledu přímo navazuje na německý nacismus s jeho antisemitskou teorií a praxí. Zase zde máme nadlidi a podlidi, a tím základním rozlišovacím znakem je barva pleti. V kulturní oblasti a na univerzitách již funguje neskrývaný apartheid – např. spor o to, kdo smí, či nesmí koho fotit, či o čem přednášet,“ napsal doslova Bašta v textu pro První zprávy.cz.

Autor komentáře má za to, že hnutí Black Lives Matter se nacistům podobá ještě v jedné věci. Ve stanovování kolektivní viny ve stylu – vaši bílí prapředci mohli být otrokáři, takže vaší povinností je před námi černochy pokleknout a prosit za odpuštění. Přitom běloši dnes žijící v USA nejsou otrokáři a černoši nejsou v postavení otroků.

Nakonec Bašta varuje své spoluobčany, že v EU nežije zdaleka tolik občanů černé pleti jako v USA, ale ani tak není EU v bezpečí.

„Migrace z Asie a Afriky tento deficit nepochybně rychle vyrovná, což přinese také pokračující islamizaci Evropské unie. Vývoj ve Spojených státech a v EU nepochybně bude konvergentní. Již dnes se původně neomarxistické hnutí Black Lives Matter zvolna islamizuje. Je tedy jen otázkou času, kdy se k současným asi 72 myšlenkovým směrům Islámu přidá další, který spojí víru výhradně s tmavou barvou pleti. Pak bude mít evropská civilizace problém s nábožensky motivovaným rasismem. Takovou ideologii zatím nemají na skladě ani v pekle,“ uzavřel varovně někdejší velvyslanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…