Blatný nemá klid. Zeman mu znovu přišil mrtvé. A hloupí novináři...

07.04.2021 12:11

Prezident Miloš Zeman jmenoval do čela resortu zdravotnictví Petra Arenbergera, dosavadního ředitele Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Vyzval ho k prosazování vakcín z Ruska a Číny.

Blatný nemá klid. Zeman mu znovu přišil mrtvé. A hloupí novináři...
Foto: Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Arenberger nahradil odvolaného Jana Blatného. Blatný podle prezidenta Miloše Zemana blokoval přísun vakcín z Ruska i Číny a je spoluodpovědný za zemřelé. 

„Dovolte mi, abych vám ještě jednou blahopřál k vašemu jmenování,“ řekl Zeman bezprostředně po složení Arenbergerova slibu. „Nastupujete do funkce ministra zdravotnictví ve velice těžkých dobách, kdy zápasíme s pandemií a nejdůležitějším, i když nikoliv jediným nástrojem, v tomto boji je očkování. Každý z nás by měl proto usilovat o to, aby zde bylo co nejvíce efektivních vakcín. Zasloužil se o to pan premiér a i já jsem se obrátil dopisy na izraelského, ruského a čínského prezidenta s žádostí o dodávky vakcín. Ve všech třech případech byla odpověď pozitivní, ale bohužel váš předchůdce a ředitelka SÚKL tento proces blokovali. Je dobré si uvědomit, že každý, kdo tímto způsobem postupuje, škodí České republice a nese spoluzodpovědnost za lidi, kteří kvůli nedostatku vakcín a pomalému očkování umírají. Jenom za dnešek jich bylo asi 150,“ sdělil Zeman.

Arenberger se nemá nechat otrávit ideologickou hysterií. „Vím, že například vakcínu Sputnik teď kupuje Německo nebo Rakousko a další země. Vím, že maďarský premiér se pro změnu nechal naočkovat čínskou vakcínou, takže ideologická hysterie, kterou pozorujeme u některých opozičních politiků nebo hloupých novinářů, je naprosto bezpředmětná. Přeji vám tedy ve vaší práci, abyste se touto hysterií nenechal otrávit a abyste svou funkci vykonával v zájmu českého národa a jeho zdraví i životů,“ dodal Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…