Blbko, huso. Dej mi, kurva, pokoj. Ach, ta Emma Smetana to schytává víc a víc...

03.04.2017 13:26

Rozhovor moderátorky Emmy Smetany se srbským režisérem Emirem Kusturicou se stal terčem kritiky. Velmi silná facebooková skupina We Are Here At Home, jež hraje na nacionalistickou a protiislámskou strunu, video sdílela s nelichotivým komentářem. „Jen tak dál vy jedno DVtv. Dnes se podávala husa na smetaně,“ píše se. Video následně sdílelo již kolem tří a půl tisíc uživatelů.

Blbko, huso. Dej mi, kurva, pokoj. Ach, ta Emma Smetana to schytává víc a víc...
Foto: repro youtube.com
Popisek: Emir Kusturica, slavný srbský režisér, hudebník a spisovatel

Rozhovor se mimo jiné týkal ruských intervencí v Sýrii, kdy Smetana upozornila na to, že bombardovalo i civilisty. „Dejte mi s tím k**va pokoj. Co teď Američané dělají v Mosulu?“ zeptal se velmi ostře Smetany. „Budeme-li se bavit o bombardování nemocnic, Američané jednu bombardovali v Afghánistánu a řekli, že to byl omyl,“ řekl.

Následně negoval i otázku Smetany, zda Vladimir Putin dělá to samé, co Američané. „Ne, to není pravda. Zaprvé, Američané stvořili teroristy. Rusko nestvořilo teroristy. Američané je vyzbrojili,“ poznamenal režisér, jenž byl dle svých slov vždy proti sovětskému režimu. 

„Mnoho Čechů je dnes ostražitých vůči vměšování Ruska do evropské politiky. Máte pro tyto obavy pochopení?“ zeptala se poté Smetana. „Ano, mám. Ale nemluvíme o stejné věci a to je hlavní chyba, kterou děláte od chvíle, co jsme začali mluvit,“ zareagoval kriticky Kusturica. „Jde o Ruskou federaci. To není Sovětský svaz,“ poznamenal. 

Řeč pak přišla i na angažmá ruského prezidenta Putina a jeho působení jako agenta KGB v sovětské éře. „Proč by na tom mělo záležet? Nemyslím si, že na tom záleží. Nemůžete zabít všechny, kdo byli aktivní v 60. a 70. letech,“ dodal. Když se jej pak Smetana zeptala na jeho vztah ke komunistům, Kusturica reagoval podrážděne. „Jste jmenovaná nějakým mezinárodním tribunálem? Protože už to není příjemné. Začíná to vypadat, že jste se připravila na mě útočit svými politickými...“ poznamenal Kusturica. Smetana však toto odmítla. „Nezdá se, že byste měla přátelský postoj k těm tématům. Je to jako kdybych hovořil s někým z amerického ministerstva zahraničí a ne s někým z České republiky,“ zareagoval následně Kusturica a obvinil Smetanu z útoků.

Anketa

Jak dopadne ČSSD ve volbách do sněmovny?

5%
20%
56%
14%
hlasovalo: 10842 lidí

„Hovoříte o obavách v České republice. Od Hitlerovy éry nemělo Rusko tolik vojáků na svých hranicích. To jste věděla?“ zeptal se jí. „Ne,“ zareagovala Smetana. „Počet vojáků v Pobaltí, v Rumunsku, kolem Černého moře je vyšší než kdy za Hitlera. Bavíme se o ruských vojácích na hranicích Mexika nebo v Karibiku blízko amerických hranic? Ne. Bavíme se o NATO, které se přibližuje k Rusku,“ míní Kusturica. 

Rozhovor zkritizoval i exministr obrany Miroslav Kostelka. „Proč naše média a reportéři nemohou být alespoň v minimální míře objektivní. Pak by se nemusela taková hezká žena tak ošklivě ztrapňovat,“ napsal. „Proškolení politicky negramotné levičácké blbky,“ píše se totiž u videa, jež skupina sdílela. 

„Slečna Smetanová je nejen slabá vzděláním a rozhledem v politické historii a současnosti, ale není absolutně kompetentní k takové specifické práci, kde je třeba cit a empatii, nadhled a ten takt,“ zmiňují dále představitelé skupiny v komentářích. Moderátorka režiséra podle nich neposlouchala. „Takhle se taková práce nedělá. Potom vypadáte přesně tak, jako ona po tomto dilentatismu,“ poznamenali. 

Bývalá moderátorka TV Nova Emma Smetana se s televizí Nova po vyhazovu soudila, neboť se domnívala, že příčinou jejího vyhazovu bylo to, že upozorňovala na podivné praktiky ve zpravodajství. Její bývalý kolega však poukázal tehdy na to, že Smetana se snažila protlačovat neustále více zpráv z Evropské unie a z Evropské komise. Psali jsme ZDE.

Smetana je dcerou české aktivistky Moniky MacDonagh Pajerové a Jiřího Smetany. Její tetou je bývalá česká politička Kateřina Jacques, manželka exministra životního prostředí Martina Bursíka. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…