Bleju z Babiše a Ovčáčka, ulevil si Hřebejk. A mluvčí prezidenta začal okamžitě ordinovat. A nejen on

24.09.2018 20:18

Reakce prezidentského mluvčího Jiřího Ovčáčka na nelichotivá slova, kterými jej poctil český režisér Jan Hřebejk, jenž se snaží dostat do zastupitelstva na Praze 5 a v nadcházejících komunálních volbách kandiduje za Starosty a nezávislé, na sebe nenechala dlouho čekat. Hřebejk se totiž v rozhovoru na webu Info.cz rozpovídal o tom, jak „bleje z Babiše a Ovčáčka“. Mluvčí prezidenta mu na jeho „potíže“ na sociální síti ihned naordinoval vhodné „léky“. A rázem se spustila diskuse, kde ho drtivá většina diskutujících zkritizovala.

Bleju z Babiše a Ovčáčka, ulevil si Hřebejk. A mluvčí prezidenta začal okamžitě ordinovat. A nejen on
Foto: Divadlo Na Jezerce
Popisek: Jan Hřebejk křtí novou knihu Divadelní společnost Jana Hrušínského

Vše začalo, když v rozhovoru na serveru Info.cz s Pavlem Štruncem došlo na téma (ne)přijetí syrských sirotků na české území. Hřebejk okamžitě ostře zkritizoval jak postoj premiéra Andreje Babiše, tak mluvčího prezidenta Jiřího Ovčáčka k této věci. „Je to hnus, eklhaft, stydím se za to,“ uvedl režisér.

Připomněl, že žijeme v bezpečné zemi a problém migrace či problém ohrožení islamismem v Praze podle jeho slov neexistuje. „Stejně jako se mi příčí tenhle pseudonacionalismus, jako se mi příčí tahleta populistická demagogie Babiše, Ovčáčka, Zemana nebo Klause mladšího, to je pro mě jedna hnusná parta, ale stejně tak se mi z duše příčí politický islamismus,“ zdůraznil Hřebejk.

„Pohrdám těmi názory. Když slyším Babiše mluvit nebo si přečtu tweet Jiřího Ovčáčka, tak z toho bleju. Stydím se za to, že jsou příslušníky stejného národa jako já. Vždyť o nic nejde, za Zemanovy vlády jsme přijali tisíce lidí,“ rozhořčil se Hřebejk.

Jak je zvykem Jiřího Ovčáčka, k jeho slovům se vyjádřil na sociální sítí. Odpověď pojal v lékařském slova smyslu a Hřebejkovi rovnou doporučil medikaci. „Rozkacenému režisérovi s laskavostí sobě vlastní doporučuji medikaci. Kinedryl. To zabere!“ napsal na Twitter mluvčí.

Pod jeho příspěvkem se vzápětí rozjela diskuse s názory, že Ovčáček asi své rady čerpá z vlastní zkušenosi. Pro změnu nějaké léky lidé doporučili i jemu. „Vám by zase občas prospěl diazepam. Tím občas je myšleno denně,“ vrátila za Hřebejka Ovčáčkovi úder uživatelka Ivana Linhartová. „Domnívám se, že diazepam by na psychiatrickou diagnózu nezabral,“ navázala na její slova Judita Durynská. Nechybělo ani doporučení na třeba takový lexaurin nebo neurol.

Podle některých názorů trefil Hřebejk doslova hřebík na hlavičku. „To jen vy na Hradě nechcete připustit, že nejen uznávané umělecké a intelektuální osobnosti českého národa oprávněně varují před žumpou, do které nás Miloš Zeman a Andrej Babiš čím dál více vtahují,“ napsal na závěr uživatel Buldoczech s tím, že by se potřebovali poučit z krizového vývoje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…