Blíží se to! Němcová pohrozila Zemanovi sesazením

24.05.2021 15:32 | Ze sítí

Senátorka Němcová z ODS poslala jasný vzkaz prezidentu Zemanovi. Pohrozila mu ústavní žalobou a jeho možným sesazením. Kvůli Vrběticím. Senát jede na plné obrátky. Rozhodne se prý po volbách. Nechyběly ale ani výsměch a narážky na korunovační virózu, cukrovku či domácího mazlíčka. Navíc byly odhaleny nové informace o čínském dopisu pro Kuberu a těžbě v Lánské oboře. „Bude klid, prezident přestane informovat,“ řekla.

Blíží se to! Němcová pohrozila Zemanovi sesazením
Foto: FB poslankyně Němcové
Popisek: Miroslava Němcová podporuje běloruské demonstranty proti Alexandru Lukašenkovi

Anketa

Je třeba v Česku víc zdanit nejbohatší?

82%
14%
hlasovalo: 7397 lidí
Senátorka za ODS Miroslava Němcová se tentokrát obula do prezidenta Miloše Zemana. Hrad totiž přišel s oznámením, že Kancelář prezidenta republiky již nebude poskytovat informace určitým médiím. Jmenovitě týdeníku Respekt, serveru Seznam Zprávy, Deníku N a pořadům České televize 168 hodin a Reportéři ČT. Hradu podle Němcové vadí  způsob, jak tato média informovala a informují o kauzách údajného čínského dopisu Jaroslavu Kuberovi, o vyšetřování těžby kamene v Lánské oboře či o teroristickém útoku ve Vrběticích.

Němcová tuto zprávu nejdříve doplnila pohrdlivým komentářem: „Bude klid, prezident přestane informovat,“ a následně všechny výše zmíněné kauzy krátce okomentovala. Čínský dopis pro předsedu Senátu Jaroslava Kuberu byl podle ní určitě objednán Hradem a nevybíravým způsobem měl politika přesvědčit k tomu, aby neodjížděl na návštěvu Tchaj-wanu. Kubera pár dní na to zemřel. Senátory o vzniku dopisu podle Němcové informoval na uzavřeném jednání sám šéf BIS Koudelka. „Zapadá to do sebe. O celé tragédii obšírně informovala všechna česká a mnohá zahraniční média. Nikoli pouze ta, která dal nyní Hrad na seznam nepřátel. Jaroslav Kubera nezemřel kvůli novinářům. Černé svědomí by měli mít nepřátelé České republiky v čele s jejím prezidentem a jeho českými i čínskými spolupracovníky,“ napsala Němcová.

O těžbě kamene v lánské oboře podle Němcové informovala i třeba MF Dnes, ale na seznamu Hradu se toto médium překvapivě neocitlo. „Dokonce jim byl odpuštěn i titulek ‚Ze sídla prezidentů kamenolom‘. Článek informuje o snaze zřídit téměř pětihektarový lom kamene v chráněné oblasti, uprostřed sto padesát let starého lesa. Kauzou se opět zabývala většina médií včetně aktuální informace o zatím nepravomocném odsouzení šéfa Lesní správy Lány ke tříletému trestu za manipulaci s veřejnými zakázkami,“ napsala.

Kauzu Vrbětice shrnula Němcová pro prezidenta Zemana opět nepříznivě. Jeho pohled, podle kterého může existovat více verzí příběhu, senátorka zřejmě nesdílí. „Do očí bijící nesoulad mezi vládou a prezidentem, neuvěřitelné Hamáčkovy nesmysly o cestě do Moskvy, výmysly ministryně spravedlnosti, obcházení a odvolávání Tomáše Petříčka, dosazení Michala Haška na Ministerstvo vnitra, podkopávání autority bezpečnostních služeb hlavou státu, lži, mlžení,“ soptila politička, ale to ještě neměl být konec.

Němcová totiž vytáhla daleko ostřejší kalibr. Alkohol! „To vše nám prezident a vláda servírují pod názvem informace. Mají stejnou váhu jako objasňování korunovační virózy, plky o sobotním odchodu prezidentovy cukrovky, o jeho panické prostatě či o nezvedeném psíčkovi Darcym, který v noci záludně schomtá koberec, pročež prezident upadne, zraní si koleno a musí do nemocnice. Naštěstí nás hned ujistili, že alkohol za tou patálií nebyl. Nemuseli se namáhat, nikoho by to přece nenapadlo. Všichni víme, že prezidenta skolí pouze viróza nebo domácí mazlíček,“ poznamenala kousavě Němcová.

Podle jejích slov už prý dlouho umíme hradní informace prohlédnout. Senát podle ní po vrbětické kauze činní kroky k podání další ústavní žaloby na prezidenta. „V podzimních volbách se rozhodne, zda ve Sněmovně bude dost hlasů na to, aby žaloba prošla. Zatím ji blokuje Babišovo ANO, ČSSD, KSČM a SPD,“ napsala závěrem Němcová. Prezident Zeman by tak teoreticky mohl být zbaven svého úřadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…