Blonďatá podvodnice? Protikorupční policie už vyšetřuje Kočí

23.04.2012 18:57

Protikorupční útvar policie začal vyšetřovat, zda poslankyně Věcí veřejných Kristýna Kočí nespáchala trestný čin podvodu. Detektivové zjišťují, jak to bylo s její „půjčkou“ od Víta Bárty. Je totiž možné, že Kočí připravovala podvod s fiktivním úplatkem, podobně jako její kolega Jaroslav Škárka.

Blonďatá podvodnice? Protikorupční policie už vyšetřuje Kočí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pokračoval soud s Vítem Bártou. Vypovídala i Kristýna Kočí

Poslankyně obviňovala neformálního lídra své strany Bártu, že se jí pokoušel uplatit. Bárta namítal, že peníze byly vyžádanou půjčkou a jako úplatek je Kočí začala prezentovat až poté, když chtěla Bártu politicky zdiskreditovat. Soud dal za pravdu spíše Bártovu tvrzení.

Výpověď Kristýny Kočí soud vyhodnotil jako zcela nevěrohodnou. „Během soudního přelíčení se objevily jasné důkazy, že chtěla půjčku proti Bártovi použít,“ zaznělo v rozsudku soudce Šotta. Na základě těchto zjištění pak soudce vyzval policii k prošetření chování bývalé předsedkyně poslaneckého klubu VV.

Policie potvrzuje, že podnětem k zahájení šetření byla zjištění v procesu Bárta - Škárka. „Na základě rozsudku nad pány Bártou a Škárkou jsme se začali zabývat věcí, o které se v odůvodnění zmínil soudce Šott. V současné době shromažďujeme a analyzujeme materiály,“ sdělil serveru ihned.cz mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej.

Za obdobné jednání, z jakého je Kočí podezřelá, odsoudil soudce Šott poslance Škárku ke třem letům vězení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…