Bobošíková je hloupá a Fischer pomáhal Zemanovi vyhrát, ztrhal volby umělec

13.01.2013 23:30

Český písničkář a spisovatel Jiří Dědeček se v éteru Pressklubu Frekvence 1 rozhodl zúčtovat s první českou přímou volbou hlavy státu. Umělec se nechal slyšet, že se stydět za hlavu státu naučil za Husáka. Proto by byl nerad, pokud by prý na Hradě seděl Zeman. Jana Fischera označil za nastrčenou figurku, která měla Zemanovi pomoci ve volbách a dostala za to hodně peněz.

Bobošíková je hloupá a Fischer pomáhal Zemanovi vyhrát, ztrhal volby umělec
Foto: Radmila Zemanová-Kopecká
Popisek: Debata prezidentských kandidátů na půdě Univerzity Karlovy

Nejdůležitější je dle autora rozhlasových a televizních pořadů Jiřího Dědečka charakter prezidentského kandidáta, dává totiž jako hlava státu příklad národu. „Vše ostatní až potom,“ myslí si Dědeček. A to splňují některé dámy, které byly ve volbě neúspěšné.

Zemana ne. Stydět jsem se naučil za Husáka

Kdyby se na Hrad dostala Táňa Fischerová, lid by nelitoval. Je ale podle Dědečka zároveň legrační, že svůj hlas ve volbě hodila někomu jinému. Jde vidět, že to nebrala moc vážně, zhodnotil její počínání umělec.

Co ale nese básník Dědeček velice nelibě, je Zemanův postup do druhého kola z první pozice. „Stydět se za prezidenta jsem se naučil za Husáka,“ řekl v pořadu Pressklub s tím, že by byl nerad, kdyby se na Hrad dostal právě Zeman.

Vše co kandidát z Vysočiny říká, je podle umělce totiž lež a přetvářka. Dědeček k tomu v éteru přiložil pár osobních zkušeností. Zemanovo vítězství by textař viděl za velké neštěstí, a proto doufá, že se Schwarzenbergské křídlo semkne a v druhém kole voleb to půjde vidět. To, že je Zeman kandidátem ruských skupin, je veřejná pravda, upozornil básník a dodal, že „příklon k Rusku by Karel dokázal zastavit.“

Kalousek by mohl udělat chybu

Sám Dědeček knížete bude volit, byť i u něj vidí chybky. Například doufá, aby se po jeho výhře nestalo nejbližší české velvyslanectví to ve Vatikánu. Druhá věc je jeho straník a ministr financí Miroslav Kalousek. U něj Dědeček doufá, že udělá chybu a nebude za knížetem moc vidět. „Pokud Kalousek zmizí z očí, budu se cítit líp,“ vysvětlil spisovatel.

Přemysl Sobotka by podle Dědečka dělal prezidenta docela dobře. Jeho nízký počet hlasů se dá vysvětlit jako obrázek názorů občanů. Jde tady totiž vidět, co si lidé o ODS myslí. Na druhou stranu přišlo spisovateli líto, že se Sobotka ocitl v konečném pořadí vedle šéfky Suverenity Jany Bobošíkové.

Hloupost se make-upem zakrýt nedá

Miloš Zeman tedy nebyl jediným kandidátem, kterého Dědeček doslova ztrhal. O Bobošíkové pokračoval v tom smyslu, že se dalo čekat, že skončí poslední. Protože když je někdo hloupý, nedá se to zakrýt ani make-upem. Na opětovný dotaz moderátora Xavera Veselého, zdali mu přijde Bobošíková hloupá, odpověděl jednoznačně – „Ano“.

I u Jana Fischera se dal neúspěch čekat, míní Dědeček. Jeho neštěstí jsme mohli zahlídnout v tom, že neměl žádnou jiskru, ani názor. Fischer byl podle všeho jenom nastrčená figurka, která měla pomoct Zemanovi ve volbách, za což podle textaře dostal hodně peněz.

Franze tituly před jménem nezachránily

U umělce Vladimír Franze má podobný negativní názor. Byl by pro Dědečka neštěstím. „Nikdy nevysvětlil náckovskou minulost,“ upřesnil s tím, že ani jeho tituly před jménem ho nemůžou zachránit. Navíc mu vadí i Franzova artikulace. Za touto vadou vidí Dědeček to, že si nechal potetovat ústa. Protože takové ty „vyhulence“ pozná, takový Franz snad není, uzavřel Dědeček.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Novotný

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…