Bobošíková napsala klausovcům. Žádá je o podporu

18.12.2012 22:40

Pravicové konzervativní sdružení Akce D.O.S.T. obdrželo dopis od prezidentské kandidátky Jany Bobošíkové, ve kterém je žádá o podporu při souboji o Hrad.

Bobošíková napsala klausovcům. Žádá je o podporu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hájek s Michalem Semínem na akci D.O.S.T.

Dovoluji si Vás, jako významnou společenskou iniciativu, chránící občanská práva a svobody, požádat o podporu mé kandidatury na úřad prezidenta České republiky. K mé žádosti mě vedou následující skutečnosti. Jako signatářka Občanské iniciativy D.O.S.T. se ztotožňuji s principy a hodnotami, které Vaše iniciativa dlouhodobě prosazuje. Tyto hodnoty jsou také součástí myšlenek, které prezentuji směrem k veřejnosti jako svůj program při kandidatuře na úřad hlavy státu,“ píše kandidátka šéfovi Akce D.O.S.T. Michalu Semínovi.

Bobošíková dále zdůrazňuje, že uznává hodnotu právního státu a princip presumpce neviny, uznává hodnotu národa a vlasti a hrdě se k vlastenectví, jako k důležité hodnotě, ve svém programu hlásí. „Pokud jde o náboženství a západní anticko-křesťanské kořeny naší kultury, jsem křtěná katolička a kořeny naší kultury plně respektuji s tím, že se aktivně stavím proti tomu, aby na našem území vznikaly symboly náboženství kultur jiných,“ uvádí dále.

„Trvale odmítám tzv. politickou korektnost, která ničí samotné kořeny evropské kultury, odmítám multikulturalismus a prosazuji úctu ke svobodě, demokracii a soukromému vlastnictví,“ píše v otevřeném dopise konzervativcům.

Jana Bobošíková je častou účastnicí akcí, které prezidentu Klausovi blízká Akce D.O.S.T. pořádá. Jako panelistka také aktivně vystupovala na diskusních večerech Hovory na pravici, což je už tradiční setkání pravicově a konzervativně smýšlejících osobností s veřejností.

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…